Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vrba: Sporting byl lepší a vyhrál zaslouženě

Výsledek 0:2 i projev na hřišti. Sporting byl lepší Plzně, uznal trenér Viktorie Pavel Vrba. Obě branky úvodního duelu osmifinále Evropské ligy vstřelil útočník Fredy Montero po rychlých protiútocích, před kterými shodně ztratil míč záložník Milan Petržela. Kouče Vrbu tyhle chyby hodně mrzely.

Pavel Vrba
zdroj: Reuters

"Sporting byl v první fázi zápasu lepší a přehrával nás. Na druhou stranu, jestli je 46. minuta, vy máte balon pod kontrolou, ztratíte ho takovým způsobem a dostanete gól, určitě to není optimální," řekl Vrba.

Podobně viděl situaci i gólman Aleš Hruška. "Ten gól mě mrzí hodně. Kdybychom vystřelili a šlo to pánubohu do oken, tak se nic nestalo a byl poločas. My jsme to chtěli dohrát, to je těžké někomu něco vyčítat. Ale nemůžeme takový gól dostat. Měl být faul, nebo něco, ale nemůžeme z toho dostat gól," doplnil dvaatřicetiletý brankář.

Uběhly jen čtyři minuty druhé části a Sporting opět udeřil. "Úvod druhého poločasu byl podobný, kdy dostanete hned na začátku druhý gól. Pak je samozřejmě zápas s takovým soupeřem hodně složitý, protože kvalita hráčů Sportingu byla mimořádná," uvedl Vrba.

Plzeň byla nejblíže kontaktní brance v závěrečné čtvrthodině, kdy v šestnáctce dvakrát neuspěl nejlepší střelec týmu Michael Krmenčík. "Oni mohli klidně dát ještě dva tři góly, protože nás dvakrát přehráli a šli sami na gólmana. Na druhou stranu jsme tam za stavu 2:0 měli i my situace, kdy jsme při troše štěstí a větší přesnosti některých hráčů mohli dát kontaktní gól na 2:1 a výsledek by pro nás byl hodně pozitivní. Ale přiznejme, že Sporting byl lepší a zaslouženě vyhrál 2:0," prohlásil Vrba.

Jeho tým z pěti soutěžních zápasů jarní sezony třikrát neskóroval. "My jsme ty příležitosti měli, ale nevyužili jsme je v té finální fázi. Krmimu (Michaelu Krmenčíkovi) to sjelo z hlavy, pak měl, myslím, nohou, tam mohl jít taky hlavou. Není to tak, že bychom se tam nedostali. Ale třeba nám chybí půlkrok, i to štěstí, co jsme měli v podzimní části. Teď nám to tam bohužel nepadá tak, jak bychom si představovali," litoval gólman Hruška.

Smrtící balony

Podle Vrby úvodní osmifinále rozhodly právě laciné ztráty míčů, i když Petrželu jmenovitě nekritizoval. "Jestliže hráči, kteří se zapojí do kombinace ve středu pole, ztratí takové jednoduché balony, tak vás zkušená mužstva jako Sporting potrestají. Možná se s tím nepotkáváme tolik v české lize, ale v evropských soutěžích v této fázi se s tím prostě potkávat budeme. Pokud budeme ztrácet takové balony, většinou to bývá smrtící," upozornil Vrba.

Pozici Sportingu před odvetou v Plzni považuje za velice výhodnou. "Určitě kvalita na jejich straně je veliká. Ale víte, jak to někdy bývá. Někdo dá gól a pak se to může změnit v něco trochu jiného. Ale v dané chvíli má eso v rukávě jednoznačně Sporting," uvedl kouč prvoligového lídra.

Plzni bude v domácím duelu se Sportingem příští čtvrtek chybět obránce David Limberský, který dostal třetí žlutou kartu v ročníku Evropské ligy. "Samozřejmě David je pro nás hodně důležitý hráč a určitě je to pro nás dost velký problém. Ale to je fotbal. David má odehrané všechny zápasy a dá se očekávat, že obránci většinou v závěru soutěže tři karty budou mít," konstatoval Vrba.

Před domácí odvetou brankář Hruška zbraně neskládá. "Můžeme dát gól a zápas bude otevřený. Takže 0:2 ještě není mrtvý zápas, ale bude to těžké. Musíme jim dát góly. Když budeme doma efektivnější, myslím, že se s tím dá něco dělat," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články