Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Vrba před odvetou s Fenerbahce: Horší dopředu už být nemůžeme

Istanbul - Trenéra plzeňských fotbalistů Pavla Vrbu před odvetou osmifinále Evropské ligy na hřišti Fenerbahce Istanbul uklidňuje, že jeho svěřenci už snad nemohou předvést v ofenzivě tak nepovedený výkon jako v prvním utkání. Navzdory domácí prohře 0:1 neskládá zbraně a věří, že Viktoria zahraje podobně jako třeba v minulém kole s Neapolí. Ideální by podle něj bylo, kdyby Plzeň skórovala jako první.

"Mohli jsme to vidět včera na Barceloně. Když dala v páté minutě gól, tak najednou dostala křídla. Mužstvo to vždy povzbudí, když dá první branku," řekl Vrba před čtvrtečním zápasem.

"Na druhou stranu víme, že i když dá první gól Fenerbahce, tak pořád budeme muset dát dva góly, pokud chceme postoupit. Takže to stejně nebude rozhodující," uvedl plzeňský kouč.

Dosud si nedovede vysvětlit, proč se Plzni v domácím utkání v útočné fázi tolik nevedlo. "Takhle neaktivně jsme snad nehráli za celé poslední tři roky, snad vyjma duelu s Barcelonou. A když jsme se dívali na video, tak to nechápali ani hráči," řekl. "Bylo to i soupeřem, ale hlavně jsme byli v ofenzivě hodně nepřesní," doplnil.

Věří, že odveta bude jiná. "Uklidňuje mě, že takový zápas se z našeho pohledu snad nemůže opakovat. Tak špatně jako minulý týden snad znovu hrát nebudeme. Doufám, že překvapíme a odehrajeme to třeba tak, jako jsme hráli s Neapolí," připomněl Vrba minulé kolo s italským favoritem, jehož Západočeši vyřadili po výsledcích 3:0 venku a 2:0 doma.

Když Plzeňští před necelými třemi lety hráli v Turecku proti Besiktasi Istanbul, zažil Vrba a jeho svěřenci pravou "pekelnou" atmosféru. Tentokrát to ale bude jiné, neboť Fenerbahce bude ve čtvrtek hrát kvůli výtržnostem fanoušků za zavřenými dveřmi. Vrba tak bude moci snadněji komunikovat s hráči na hřišti.

"Na Besiktasi jsem po pěti minutách zjistil, že je úplně zbytečné, abych něco křičel. Na druhou stranu se ale fotbal hraje pro diváky a mrzí mě, že podobnou atmosféru nezažijeme i zítra," uvedl Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Plzně před odvetou s Fenerbahce

Plzeňského kouče čeká zápas před prázdným stadionem poprvé v kariéře. "V Plzni ani v Ostravě jsem něco takového nezažil. Ale někdy když jdu na českou ligu, tak mi to tak připadá," uvedl Vrba s odkazem na některé slabé návštěvy v lize.

Zápas s Fenerbahce bere jako velmi ostrý test. "Po výsledku Galatasaraye se Schalke v Lize mistrů už všichni vědí, že turecký fotbal není špatný. Je si třeba uvědomit, že hrajeme proti mužstvu, které hraje v top soutěži. Jejich rozpočet a náš rozpočet, to je rozdíl asi jako mezi námi a Doubravkou, která hraje divizi. Takže doufejme, že se s tím popasujeme dobře. Nepřijeli jsme s tím, že bychom nepostoupili," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články