Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Vrba: Neapol? Třeba nám pomůže mráz

Plzeň - "Kdybych to bral podle jména, má Plzeň proti Neapoli určitě malou šanci. Na druhou stranu jsme se už několikrát přesvědčili, že i s tak silnými soupeři dokážeme hrát zajímavé partie, a já věřím, že to zopakujeme," okomentoval včerejší los Evropské ligy trenér Pavel Vrba. "A třeba nám pomůže i zima," dodal.

"Soupeř je to atraktivní jak pro nás, tak pro diváky. Je to těžký protivník, který pravidelně hrává evropské poháry. Z mého pohledu je los těžký, ale soupeř je pro nás pro všechny hodně zajímavý," řekl Vrba.

Klíčové prý bude, jak se týmy dokážou soustředit na oba zápasy. "Kdokoli cokoli podcení, může se mu to vymstít. Myslím, že i Neapol nás tentokrát nepodcení a bude si shánět dostatek informací," řekl Vrba s tím, že si jeho tým už udělal v Evropě svými výsledky reputaci.

Výhodu by jeho svěřenci prý mohli mít v počasí, jestli do odvety hrané v Plzni 21. února vydrží tužší zima. "Pokud bude mráz, tak bychom relativní výhodu mohli mít. Důležité ale bude, jestli uhrajeme v Neapoli takový výsledek, aby nám taková výhoda mohla pomoci," doplnil Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Evropská liga UEFA - los jarní části

Neapol prý pozorně sledoval v minulé sezoně, kdy došla do osmifinále Ligy mistrů. "Podle mého názoru patřili k velice příjemným mančaftům. Ukazovali, že mají hlavně v ofenzivě velice silné hráče. Pro mě je to hlavně Hamšík, kterého znám velmi dobře a vím, že je to hráč, který je velice kvalitní. Doufám, že tu svou kvalitu nebude tolik ukazovat v našich utkáních," dodal Vrba.

Darida: Chtěl jsem spíš Mönchengladbach

Kapitán Plzně Pavel Horváth sdílí pohled svého trenéra. "Je jisté, že nějaké informace o nás Neapol bude mít, ale pořád jsme pro ně mužstvo z východu a může se stát, že by nás podcenili. To by mohla být naše velká výhoda," řekl Horváth, který už něco o Neapoli zjistil. "Vím, že jim odečetli dva body za nějaký zápas, který někdo ovlivnil předminulou sezonu. Vím, že tam hraje brácha Cannavara a v Neapoli mají problémy se skládkami. Trenéři toho snad zjistí víc a dobře nás připraví," dodal s úsměvem.

Fotbalisté Viktorie ale chtěli na úvod vyřazovací fáze jiného soupeře. "Nevybavím si, že by někdo v kabině říkal Neapol. Já si přál Mönchengladbach a s klukama jsem se o to i vsadil. Nevyšlo to, ale nevadí," řekl Vladimír Darida. Hráči se shodli, že největší nebezpečí Neapole tkví v uruguayském kanonýrovi Edinsonu Cavanim a slovenském záložníkovi Marku Hamšíkovi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články