Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vrba: Jsme natolik silní, abychom se s porážkou vyrovnali

Madrid - Trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba věří, že i přes velké zklamání se jeho svěřenci psychicky vyrovnají se smolnou porážkou 0:1 na hřišti favorizovaného Atlétika Madrid. Sice celé utkání drželi s obhájcem celkového prvenství v Evropské lize bezbrankový stav, v závěru však inkasovali po ráně, kterou Vrba označil za úžasnou.

Trenér Plzně přiznal, že zklamání je to opravdu velké. "Na druhou stranu už jsme po těch zápasech v evropských pohárech tak silní, že se s tím vyrovnáme. Určitě nás to nepoloží," řekl Vrba, který s Plzní hrál například loni v Lize mistrů proti AC Milán, Barceloně či na jaře v Evropské lize proti Schalke, s nímž prohráli až v prodloužení. "Teď je to ale větší zklamání, protože tehdy jsme dohrávali oslabení."

Potěšilo ho, že jeho svěřenci ukázali pokrok a v určitých pasážích byli Atlétiku poměrně vyrovnaným soupeřem. "Měli jsme sami dobré pozice na zakončení, naopak soupeře jsme k ničemu většímu nepustili až na jednu hlavičku v závěru. Dařilo se nám zastavovat jejich hlavní zbraň, což je rychlý přechod do útoku," hodnotil Vrba.

Ocenil i výkon záložní řady, v níž chyběl kapitán Pavel Horváth. "Darida, Procházka a Hanousek odehráli skvělé utkání. Pavel by nám asi v určitých fázích zápasu pomohl svým klidem, ale běžecky to ta trojka odehrála skvěle," dodal Vrba.

Autora vítězné branky pochválil i trenér Atlétika Diego Simeone. "Byla to skvělá rána. Do poslední chvíle jsem doufal, že přijde okamžik, který nám zajistí vítězství. Hráči mě napínali, ale nakonec se jim povedlo gól dát. Proto jsem z něj měl tak velkou radost," popsal své pocity.

David Limberský
zdroj: EPA autor: FRISCO GENTSCH

Simeone uznal, že v prvním poločase jeho tým nehrál dobře a měl s Plzní problémy. "Ve druhé půli jsme to ale už zlepšili. Každopádně Plzeň zahrála dobře a ukázala, že je to silný protivník. Po ztrátě míče dobře pracovala v bloku a uzavírala obranu, že jsme se těžko prosazovali," dodal.

Cristian Ridríguez: "Jsem moc spokojený, protože jsme prožili těžké chvíle, ale dopadlo to dobře. Gól mě moc potěšil, naštěstí mi to přišlo na levačku. Míč jsem napálil a věřil jsem, že by to mohl být gól, nakonec z toho byl gól krásný."

Cení si i to, že má v Evropské lize dvě výhry, přestože dosud nasazoval hlavně náhradníky. "Pro nás je důležité, že jsme mohli dát odpočinek některým hráčům, které potřebujeme mít připravené na těžký zápas s Málagou. Pro ostatní hráče je tohle šance, jak sbírat zkušenosti a bojovat o místo. A že i přesto máme tři body, je o to lepší," dodal Simeone.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atlético Madrid - Plzeň
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články