Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vítězná penalta jako poslední sbohem Stamford Bridge? Nic není jisté, hlásí Hazard

V penaltovém rozstřelu naplno ukázal, kdo je v současnosti hlavní hvězda Chelsea. Postavil se k poslední a klíčové penaltě a suverénně rozhodl o postupu londýnského celku přes Frankfurt do finále Evropské ligy. Pro Edena Hazarda to ale možná byl poslední gól i zápas na Stamford Bridge. Stále hlasitěji se mluví o jeho odchodu do Realu Madrid. Belgický fotbalista však zatím mlží a dle svých slov se hlavně zaměřuje na finále v Baku, kde chce trofej.

Eden Hazard
zdroj: REUTERS autor: David Klein

Britská média mají jasno, že Hazard v létě po sedmi sezonách opustí Chelsea a přestoupí do Realu Madrid. "Na to nemyslím, chci vyhrát něco pro tenhle klub a tým. Pokud to bude můj poslední zápas, pokusím se udělat všechno. Pokud ne, tak uvidíme... Ještě není nic rozhodnuté, jenom chci získat trofej," řekl Hazard.

Chelsea si z Frankfurtu přivezla nadějnou remízu 1:1 a Ruben Loftus-Cheek ve 20. minutě poslal domácí do vedení. Eintracht ale ve 49. minutě na Stamford Bridge odpověděl brankou Luky Joviče a semifinále po bezbrankovém prodloužení rozhodl až penaltový rozstřel. V něm přemožitel Slavie ze čtvrtfinále vyhrál 4:3.

"Myslím, že jsme odehráli skvělý zápas, ale semifinále Evropské ligy není tak snadné. Nakonec jsme zvítězili na penalty, takže máme radost. Ale neskončili jsme, je před námi ještě jeden zápas s Arsenalem," konstatoval Hazard.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chelsea - Frankfurt

"V prvním poločase jsme byli lepším týmem, ale pak jsme, jako vždycky v této sezoně, inkasovali po pěti minutách druhé půle. Vytvořili jsme si víc šancí, ale penalty jsou vždycky 50 na 50," doplnil osmadvacetiletý kapitán belgické reprezentace.

Jeho spoluhráči Loftus-Cheek a Willian doufají, že Hazard v létě neodejde. "Jsem si jistý, že všichni tady i my hráči by byli hrozně rádi, kdyby zůstal v Chelsea až do konce kariéry. Ale kdo ví, co má v plánu. Posledních sedm let byl fantastický a pomohl nám k trofejím. Ale každé jeho rozhodnutí budeme respektovat," prohlásil anglický záložník Loftus-Cheek.

"Je to jeden z nejlepších hráčů na světě. Já doufám, že zůstane, ale ve fotbale nikdy nevíte. Myslím, že myslí je dál v Chelsea. Po sezoně si možná o jeho situaci popovídáme," dodal brazilský křídelní hráč Willian.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články