Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Villarreal ukázal, že španělskou ligu vede právem, uznal trenér Plzně

Villarreal (Španělsko) - Plzeňský trenér Karel Krejčí se domnívá, že Villarreal ukázal Viktorii, že právem vede španělskou nejvyšší soutěž. Český mistr se však podle svého kouče po porážce 0:1 nemusí za svůj výkon stydět, protože se na stadionu El Madrigal hráči vydali ze všech sil. Podle plzeňského obránce Františka Rajtorala předvedl Villarreal kvalitu srovnatelnou s bývalými španělskými soupeři Viktorie v pohárech - Barcelonou a Atléticem Madrid." "Samozřejmě to byl nejvyšší level," uvedl.

"Villarreal ukázal opravdu velkou kvalitu. Mají dobrý mančaft a jsou strašně silní na balonu. Řekl bych, že jsme byli v roli takové Příbrami u nás v lize, když držíme balon a soupeře si unavíme. Soupeř si tentokrát unavil nás a bylo to hodně fyzicky náročné," řekl Krejčí.

Až v devátém soutěžním utkání na plzeňské lavičce zažil něco jiného než vítězství. "Porážka musela jednou přijít a první porážku s takovým mužstvem musí člověk přijmout. Když si to dobře zanalyzujeme, tak doufám, že nás to nakopne k dalším vítězstvím," upozornil Krejčí.

Trenér Karel Krejčí: "Musím kluky pochválit, že to oddřeli. Stálo je to spoustu sil. Takový zápas s top evropským klubem nám může pomoci do budoucna a hráče posunout v kariéře dále."

Jeho svěřencům se ve Villarrealu nepovedl hlavně úvod utkání, kdy domácí jasně dominovali a vytvořili si mnoho příležitostí. "Nevím, jestli na začátku byl přílišný respekt. Trošku jsme tam měli problém, naštěstí jsme přežili velké šance domácích. Postupem času, po nějakých 25 minutách, se to trošku srovnalo, byli jsme schopni líp vykrývat prostory a měli jsme druhé míče. Domácí nás pustili jen do standardek, ale bohužel jsme si z nich nepomohli," konstatoval Krejčí.

Mrzelo ho, že vítěznému gólu Lea Baptistaa v 54. minutě přecházela ztráta míče na útočné polovině. "Paradoxně jsme inkasovali ve druhé půli, kdy jsem z toho měl dobrý pocit. Vepředu jsme jim po autu založili brejk a jejich ofenzivní hráč to vyřešil správně a proměnil to. Když jsme se trošku nadechovali k závěrečnému náporu, tak nám vyloučili Vencu Procházku a prakticky o zápase bylo rozhodnuto," dodal kouč Viktorie.

Západočeši nenavázali na úvodní domácí výhru 2:0 nad Dinamem Minsk a po dvou zápasech mají ve skupině E stejně jako Villarreal tři body. Tabulku vede po dvou výhrách příští plzeňský soupeř a zřejmě i největší postupový konkurent Rapid Vídeň.

"Evropská liga pro nás ještě nekončí, máme čtyři zápasy a uděláme maximum pro to, abychom se ještě o tu druhou příčku poprali. Rapid má šest bodů, takže určitě to s ním nebude jednoduché. Dvojzápas s nimi je důležité zvládnout tak, abychom pořád měli šanci na postup," dodal Krejčí.

Podle Rajtorala lze současný Villarreal srovnat se slavnou Barcelonou, s níž Plzeň na podzim 2011 ve skupině Ligy mistrů prohrála 0:2 a 0:4. "V Barceloně jsou větší hvězdy, ale spíš jmény. Villarreal má také hvězdy, jen ti hráči nejsou tak známí, byť jsou stejně dobří. Villarreal vede španělskou ligu zaslouženě," ocenil.

Utkání na stadionu El Madrigal pro něj bylo přes nepříznivý výsledek zážitkem. "Zklamání necítím, všichni jsme si užili skvělý zápas. Villarreal prokázal svoji kvalitu, výsledek musíme brát. Doma je zkusíme víc potrápit výsledkově. Věřím, že jsme schopni zopakovat podobný scénář jako před třemi lety s Atléticem. U nich jsme prohráli 0:1 a doma jsme je potom porazili," připomněl Rajtoral.

František Rajtoral
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Jeho spoluhráče a kapitána Plzně Václava Procházku mrzelo, že oslabil vyloučením západočeský tým, který už v závěru nedokázal zvrátit porážku. Procházka se domnívá, že k jeho druhé žluté kartě v 80. minutě napomohl i domácí útočník Roberto Soldado. "Myslím, že podobných soubojů, jako při druhém zákroku, bylo v zápase hodně. Takové to vzájemné držení... Zrovna ten zákrok se mi moc nelíbil, protože Soldado rozhodil rukama a asi tím přesvědčil rozhodčího, že mám dostat druhou žlutou," prohlásil Procházka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články