Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Venkovní bilance v pohárech nás neděsí, řekl Panák před odletem do Limassolu

Od listopadu 2020 nezvítězila pražská Sparta v evropských pohárech na stadionu soupeře. Dlouhodobě neúspěšná venkovní bilance ale v hlavách fotbalistů z Letné není. Před odletem na Kypr to prohlásil Filip Panák s tím, že obhájci českého titulu jedou na půdu Arisu Limassol s jednoznačným cílem vyhrát a postoupit do jarního play-off Evropské ligy. Přímý přenos utkání Aris Limassol – Sparta Praha sledujte ve čtvrtek od 20:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

Pražané od triumfu 4:1 na stadionu Celticu nevyhráli venku v pohárech dvanáctkrát po sobě, z toho desetkrát prohráli. "Ani jsem o tom nevěděl. Nijak nás to neděsí. Věříme v to, jak hrajeme a co umíme. Víme, že doma jsme silnější, protože máme za sebou fanoušky," uvedl Panák před čtvrtečním duelem závěrečného 6. kola skupiny C Evropské ligy.

"Limassol je těžký soupeř, obzvlášť doma. Věříme, že tam dokážeme uspět a vyhrát. Jede nás podpořit hodně sparťanů. Věříme, že budeme mít domácí atmosféru," přemítal osmadvacetiletý obránce.

Sparta v případě vítězství na Arisu postoupí do vyřazovací fáze EL. Pokud remizuje nebo prohraje o gól, přejde do nižší Evropské konferenční ligy. V případě porážky o dva a více gólů obsadí v "céčku" poslední čtvrté místo a účinkování v pohárech tím pro letošní sezonu skončí. Dalšími soupeři ve skupině jsou Betis Sevilla a Rangers FC.

Ideální konstelace

Svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho se udrželi ve hře o postup do další části EL díky domácímu vítězství 1:0 nad Betisem a zároveň remíze Arisu 1:1 na stadionu Rangers. "V první řadě se díváme na sebe. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas s Betisem, ve kterém jsme si věřili, že ho dokážeme zvládnout. Další věci jsme nemohli ovlivnit, nakonec se k nám přiklonilo štěstí (remízou Arisu na Rangers). Můžeme jet na Kypr s tím, že když vyhrajeme, v Evropské lize postoupíme," konstatoval Panák.

Aris hraje o třetí místo, lépe už skončit nemůže. "Myslím si, že ze začátku to bude taktické, budeme se oťukávat. Věřím, že oba týmy chtějí hrát ofenzivně. Myslím si, že to bude hezká podívaná. Jedeme tam vyhrát a nemusíme se dívat doleva doprava. Chceme tam uspět. Jedeme vyhrát, za jiným cílem tam nejedeme," pokračoval odchovanec Karviné.

Na Kypru momentálně panují teploty kolem 20 stupňů. Po duelu s Arisem přivítá Sparta v neděli v lize Teplice, čímž zakončí podzimní část. "Bylo by příjemné, kdybychom se nemuseli vracet. Tím, že se musíme vrátit a za tři dny zase v zimě hrát s Teplicemi, to bude teplotní skok. Na Kypru to bude určitě příjemnější," podotkl s úsměvem Panák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články