Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vácha: Můj gól nebyl náhoda, ale secvičené divadlo

Praha - Lepší návrat do základní sestavy si záložník Lukáš Vácha, který v pohárech za Spartu nehrál od vyloučení v předkole Ligy mistrů v Malmö, těžko mohl představit. Pětadvacetiletý fotbalista se na Letné výstavní brankou pod břevno podílel na důležité výhře 3:1 nad Young Boys Bern. 

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Sparta - Young Boys Bern: Vácha - 1:0 (27. min.)

Vácha otevřel skóre zápasu Evropské ligy v 27. minutě, kdy se trefil po rohu po nacvičené spolupráci s Bořkem Dočkalem. "Nebyla to náhoda, po tréninku si vždycky najdu čas a chodím na nějaký zakončení z voleje," řekl.

"Ale bylo to divadlo, který hráli všichni, a byla to věc, která musela vyjít všem. Ať už to byl blok nebo přihrávka od Bořka a moje zpracovaní. Sice to vypadalo, že mi míč uteče, ale snažil jsem se dát si to čistě na pravačku, a to se povedlo," dodal.

Do debaty, jestli to byla nejhezčí branka v dosavadní kariéře, se Vácha pouštět nechtěl. "Je pravda, že když dám gól, tak je vždycky hezký. Takže těžko vybírat, který byl nejlepší," usmál se. "Každopádně to byl můj první gól v Evropské lize a je škoda, že nebyl vítězný, ale byla to paráda. Určitě si ho ještě pustím v televizi," přidal.

Radost z branky Váchovi umocnila i skutečnost, že se po třízápasovém trestu vrátil v pohárech do základní sestavy. "Moc jsem se těšil, že si s klukama zase zahraju," prohlásil. "Když se bojovalo se Zwolle o Evropskou ligu, tak mě mrzelo, že nemůžu hrát. Pak jsem přišel o Neapol, která patří ke špičce v italské lize," uvedl.

Výhru nad Bernem však nechtěl Vácha zveličovat, přestože vzhledem k rozložení sil ve skupině šlo o zápas mezi konkurenty o druhé postupové místo za favorizovanou Neapolí. "Každý zápas je důležitý. Jestli chceme mít jméno ve světě, tak musíme porážet každého," prohlásil Vácha. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články