Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

V závěru jsme inkasovali trochu hloupý gól, mrzelo Ševčíka, který ulovil dres Williana

Ze Supíkovic až ke čtvrtfinálovému duelu Evropské ligy s Chelsea v Praze. Životní zážitek prožil slávistický záložník Petr Ševčík, který si v dresu sešívaných zahrál proti svému oblíbenému týmu z dětství. Ani on ale nezabránil těsné porážce 0:1. Výkon týmu však chválil.

Slávista Petr Ševčík v souboji s Willianem z Chelsea
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Pro mě to byl splněný sen. Když jsem byl menší a bydlel jsem ještě v Supíkovicích, tak jsem měl i dresy Lamparda, Drogby a podobných hráčů, " řekl Ševčík, který si z utkání odnesl suvenýr. "Mám dres Williana, takže jsem spokojený. Doufám, že ulovím ještě jeden," uvedl.

Souboj s Chelsea si vychutnal. "Takové zápasy se nehrají každý týden. Byl to zápas, který tady nemusí pět let být, ale doufám, že bude," prohlásil Ševčík.

Výsledek slávisty zklamal. "Podali jsme stoprocentní výkon, ne-li víc. V závěru jsme inkasovali trochu hloupý gól. Hráli jsme dobře a zodpovědně dozadu a do žádných extra šancí jsme je nepouštěli. Že dali břevno, je klasická fotbalová věc, kdy si to záložník navedl na střed a vystřelil, ale nemyslím si, že to byla nějaká stoprocentní šance," konstatoval Ševčík.

Od 59. minuty nasadil trenér Chelsea Maurizio Sarri do hry obávaného Edena Hazarda. "Když nastoupil, tak nám motal hlavu asi všem. Neskutečný hráč, to, co umí s míčem, je neskutečné. Jak je sebevědomý a výborný na míči, to je fakt jeden z mála fotbalistů, který je na top úrovni jako Ronaldo, Neymar a podobní hráči," uznal Ševčík kvality osmadvacetiletého Belgičana.

Duel byl pro Ševčíka fyzicky velmi náročný. Po doléčení zranění, které si přivodil v únoru, zasáhl před zápasem s Chelsea pouze do dvou soutěžních duelů jako střídající hráč. "Dostat se do tempa v takovém zápase, kdy to bylo nahoru dolů, bylo hodně těžké," přiznal.

Úkol do odvety je pro červenobílé jasný. "Určitě uhrát co nejlepší výsledek, abychom třeba ještě postoupili," řekl Ševčík, který k Pražanům zamířil v prosinci z Liberce.

Už v neděli čeká jeho tým ligové derby se Spartou. "Jsou to jinačí zápasy. Do derby půjdeme stejně jako do zápasu s Chelsea, tedy s tím, že ho budeme chtít zvládnout. Je nás v týmu plno dobrých fotbalistů, takže si myslím, že to trenér zase slepí tak, abychom byli dobře připravení," poznamenal Ševčík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články