Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V obraně výborně, v útoku trápení. Slavia se doma s Kodaní rozešla bez branek

Útok severského týmu se jim podařilo opět vynulovat, oproti zápasu v Dánsku ovšem střelecky mlčeli i oni. Fotbalisté Slavie v utkání Evropské ligy s Kodaní uhráli remízu 0:0 a po čtyřech odehraných utkáních se ve skupině C drží na druhém místě dva body před svým soupeřem a bod za vedoucím Zenitem Petrohrad.

Tomáš Souček ze Slavie po utkání s Kodaní
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

V předposledním pátém kole skupiny se Slavia představí 29. listopadu na půdě posledního týmu tabulky Bordeaux, které má po dnešní remíze 1:1 s Petrohradem první bod. Tabulku vede ruský celek s osmi body a jednobodovým náskokem před Pražany.

Slávisté potvrdili, že mají spolu s Chelsea nejlepší obranu celé soutěže. Ve čtyřech zápasech ve skupině inkasovali jediný gól a Kodani za obě utkání nepovolili ani jednu přímou střelu na branku.

"V dvojzápase s Kodaní jsme to odehráli skvěle dozadu. Na druhou stranu do ofenzivy něco chybělo. Když už jsme dokázali ubránit dobré ofenzivní hráče soupeře, pak z těch situací, které máme, musíme mít větší kvalitu. Hlavně v situacích jeden na jednoho," zhodnotil po utkání trenér domácích Jindřich Trpišovský.

Slávistický kouč nemohl nasadit ani jednoho ze tří hráčů zraněných v nedělním derby – Hušbauera, Coufala a Kúdelu. Do zahajovací jedenáctky místo nich naskočili obránci Frydrych s Delim a poprvé od doléčení záložník Sýkora. V dresu Kodaně stejně jako před 14 dny chyběl zraněný český zadák Lüftner, který si tak proti svému bývalému klubu nezahrál.

Podobně jako v prvním vzájemném zápase se na trávníku odehrával především boj. Pražané byli většinu času aktivnějším týmem, ale hrozili spíš jen střelami z dálky. V 11. minutě protáhl brankáře hostů Stoch, poté se Frydrychova tečovaná střela otřela o tyč.

V 37. minutě zasáhl jeden z hostujících hráčů Sýkoru ve vápně do hlavy, ale penalta se nepískala. Krátce nato si N'Doye málem srazil centr do vlastní sítě. Lídr dánské ligy byl téměř celý první poločas v ofenzivě neškodný, ve 44. minutě se ale uvolnil pravý obránce Ankersen a křížnou střelou jen těsně minul.

Slavia po pauze dál dobývala hostující branku, ale k šancím se nemohla dostat. V 70. minutě zahrávali Pražané po Bjellandově ruce přímý kop těsně zpoza vápna, Stochův pokus však Andersen vyrazil.

Kodaň rezignovala na ofenzivu a za oba zápasy se Slavií ani jednou nevystřelila mezi tyče. Domácí trenér v závěru posílil ofenzivu o Škodu s Balutou, ale lídr české ligy už výrazněji nezahrozil.

"Jak zápas ve druhé půli postupoval, začínali jsme mít větší tlak. Sice ne šance, ale soupeře jsme zatlačili. Chybělo nám ale lepší řešení situací před šestnáctkou, soupeř hrál hodně do těla," dodal Trpišovský

Slavia Praha - FC Kodaň 0:0

Rozhodčí: Gestranius - Aravirta, Alakare - Munukka, Antamo (všichni Fin.). ŽK: Ngadeu, Bořil - N'Doye. Diváci: 18 702. 

Slavia: Kolář - Frydrych, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček, Traoré - Stoch, Sýkora (79. Baluta), Zmrhal (79. Škoda) - Olayinka. Trenér: Trpišovský.

Kodaň: Andersen - Ankersen, Vavro, Bjelland, Boilesen (35. Bengtsson) - Skov (64. Thomsen), Zeca, Greguš, Falk (79. Wind) - Sotiriu, N'Doye. Trenér: Solbakken.

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "V tom dvojzápase jsme to odehráli skvěle dozadu, soupeře jsme nepustili za ty dva zápasy do jediné střely na branku. Na druhou stranu do ofenzivy něco chybělo. Když už jsme dokázali ubránit dobré ofenzivní hráče soupeře, pak z těch situací, které máme, musíme mít větší kvalitu. Hlavně v situacích jeden na jednoho. Jak zápas ve druhé půli postupoval, začínali jsme mít větší tlak. Sice ne šance, ale soupeře jsme zatlačili. Chybělo nám ale lepší řešení situací před šestnáctkou, soupeř hrál hodně do těla."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články