Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Uvidíme, jestli naše tradiční zbraně budou na Gent stačit, říká Hoftych

Role outsidera jako trumf. Tak vidí kouč Pavel Hoftych pozici libereckých fotbalistů ve skupině Evropské ligy, kterou otevřou zápasem s belgickým Gentem. Trenér českého celku je přesvědčen, že jeho svěřenci jsou na tom o mnoho lépe, než když vstupovali do kvalifikace, v níž přešli přes tři předkola.

"My jsme rádi outsideři. Když to vezmu na rozpočty všech tří klubů ve skupině i hráčské možnosti, jejich transferové hodnoty, potenciál, tak prostě outsideři jsme. To nám vyhovuje. Jsme strašně rádi, že se nám do skupiny podařilo dostat přes tři předkola, což se málokterému českému klubu povede. Porveme se i s rolí outsidera, s níž už máme dost zkušeností," řekl v nahrávce pro média Hoftych.

Liberec v kvalifikaci přešel přes Riteriai, FCSB a APOEL Nikósie. "Když jsme začínali v Litvě, byli jsme s týmem pohromadě asi teprve měsíc a něco. Tréninky neměly takovou kvalitu. Hráči třeba nevěděli, co mají čekat od druhého. Mužstvo je už teď delší dobu pohromadě, je vidět, že si na sebe kluci zvykli. Kvalita tréninků je výborná. Mužstvo je rozhodně dál, než jsme byli před prvním zápasem v Litvě. Ty tři zápasy nám pomohly, že jsme se se soutěží seznámili," uvedl Hoftych.

Gent je mírným favoritem i vzhledem k tomu, že ho nepotkala nucená zápasová pauza. Liberec kvůli přerušení české ligy z důvodu koronavirové pandemie nehrál soutěžní zápas od 4. října.

Je nám líto, video expirovalo.
České týmy čeká Evropská liga

"Nikdo nikdy neví, v jakém rozpoložení soupeř zrovna je. Gent naposledy v lize prohrál 2:5, my naopak tři týdny nehráli, a navíc hodně kluků odjelo na reprezentační srazy. I tak jsme kvalitně potrénovali. Spoustu hráčů bude čekat první zápas v základní skupině Evropské ligy, možná tedy dorazí počáteční nervozitka. Na kvalitě zápasu by se každopádně projevit neměla," věří Hoftych.

"Soupeř má šikovné hráče směrem nahoru. Naopak víme, že mají trochu problémy v defenzivě. Dostali i víc branek. Uvidíme, jak konfrontace dopadne. Chceme využít toho, že nejsou v takové pohodě jako minulou sezonu. Chceme se prezentovat tím, v čem jsme silní. Poctivá defenziva s rychlým přechodem nahoru. Náš fotbal není založený na dominantním držení míče. Uvidíme, jestli naše tradiční zbraně budou stačit i na takto kvalitního soupeře, na belgického vicemistra z minulé sezony," dodal Hoftych.

Zatím váhá, zda nasadí hned od začátku novou posilu Michala Sadílka, který ještě za Liberec nehrál ani zápas. "Sáďa s námi zatím absolvoval jen čtyři tréninky. Tím, že byl s národním týmem a vládní opatření zrušila nepochopitelně ligu, jsme neměli možnost ho vidět s týmem v soutěžním utkání. Jeho nasazení do zápasu ještě budeme zvažovat. Čeká nás ale hodně utkání a ve středu hřiště moc alternativ nemáme," prohlásil Hoftych.

Gentu bude z administrativních důvodů chybět brankářská jednička Sinan Bolat, který nechytal ani v kvalifikaci Ligy mistrů. "Samozřejmě když vám vypadne jednička, je to zásah. U některého mužstva obrovský, u některého menší. Záleží na tom, jak je tam hierarchie postavená. Ale my se nechystáme na jejich gólmana, takže spíš jejich problém," uvedl Hoftych.

Kvůli koronavirovým omezením v Česku se bude hrát bez fanoušků. "S fanoušky v zádech bychom určitě měli větší šance. Kdyby k nám přišlo za optimálních podmínek devět tisíc diváků, těšili bychom se mnohonásobně víc. Před prázdnými tribunami to vypadá, jako kdybychom hráli pro sebe. Víme ale, že nám lidi drží u obrazovek palce. Tentokrát už bohužel nemohou ani v hospodách, které jsou zavřené," konstatoval Hoftych, který už základní skupinu Evropské ligy zažil předloni v Trnavě coby generální manažer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články