Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Utkání "sparťanské skupiny" mezi Šmonou a Bilbaem odloženo kvůli bombovému útoku

Tel Aviv/Nyon – Bombový atentát na autobus v centru Tel Avivu zasahuje i do fotbalového dění. Fotbalisté Athletiku Bilbao, kteří měli ve čtvrtek nastoupit na izraelské půdě proti Hapoelu Kirjat Šmona požádali UEFA o odložení zápasu, a ta jim vyhověla. Náhradní termín utkání zatím nebyl stanoven. Ve skupině I hraje s Bilbaem a Šmonou i pražská Sparta. V případě, že by Šmona s Bilbaem ve vzájemném utkání remizovaly, měli by Pražané už jistotu postupu, takto musí spoléhat na vlastní síly v duelu s Lyonem.

Atentát na autobus v Tel Avivu
zdroj: ČTK/AP autor: Oded Balilty

Tým finalisty soutěže z minulé sezony se sešel na letišti v Bilbau k odletu k venkovnímu utkání. Po dopoledním bombovém útoku v Tel Avivu, při kterém bylo zraněno nejméně 21 lidí, ale baskický klub požádal o odložení zápasu a vedení UEFA mu vyhovělo.

Třetí Šmona i čtvrté Bilbao jsou ve skupině I na pokraji vyřazení a oběma nezbývá než doufat, že vyhrají obě zbývající utkání a Sparta naopak neuhraje ani bod. První pokus mají Letenští ve čtvrtek. Proti Lyonu, který má už postup jistý, jim stačí jakýkoli bodový zisk. Spartu by poslala dál i případná remíza Bilbaa a Šmony, na tu si ale Pražené musejí nyní počkat.

Bilbao dnes mělo ze Španělska odletět nejprve do Tel Avivu a pak se přesunout do Haify, kde Šmona kvůli nevyhovujícím parametrům svého stadionu hraje domácí zápasy evropských pohárů.

Útok na autobus v centru Tel Avivu si krátce před polednem vyžádal nejméně 21 zraněných, stav tří z nich je údajně vážný. Mluvčí izraelské vlády označil výbuch za teroristický čin, k útoku se ale nepřihlásila žádná skupina, i když palestinské radikální hnutí Hamas ho uvítalo. Atentát se odehrál osmý den izraelského bombardování palestinského pásma Gazy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články