Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Upozorňovali mě, že se to může stát, zlobil se Ščasný na rozhodčího

Tripolis (Řecko) - Hodně nazlobený byl po utkání s Tripolisem kouč Sparty Zdeněk Ščasný. Jeho tým podle něj v úvodním utkání základní skupiny Evropské ligy hrubě poškodil rozhodčí a Pražané tak nakonec "jen" remizoval 1:1. "Ukradl nám výhru, dali jsme dvě regulérní branky," prohlásil Ščasný.

Sparta v Řecku prohrávala od druhé minuty. V závěru poločasu vyrovnal Lafata, jenže rozhodčí branku pro Jiráčkův ofsajd neuznali. Před koncem zápasu navíc letenský kapitán dal další gól, který by znamenal výhru hostů, ale tentokrát neplatil kvůli údajnému faulu Krejčího na slovenského brankáře Košického.

"Vůbec nevím, co rozhodčí písknul. Stál jsem u brankáře, Bořek (Dočkal) kopnul roh, gólman do mě strčil. Já udělal dva kroky dopředu, Keny (Fatai) to prodloužil, Lafi dal gól, pět vteřin a rozhodčí písknul faul," řekl rozladěný Krejčí. "Po zápase jsme se ptali gólmana, jestli tam byl faul a on sám říkal, že u něj nikdo nestál, takže asi tak," dodal.

Obránce Sparty Mario Holek: "Kroutíme nad tím hlavou a nevíme, proč máme tolik smůly. Rozhodčí se po nás vozej a ještě se nám celá republika směje, že jsme tady ztratili body. Potvrdilo se, že nás tady nečeká lehký zápas, ale pan rozhodčí tomu nepřispěl."

"V těžkém evropském zápase neuznat dvě branky, bylo to jedno velké zoufalství," dodal Ščasný. "Rozhodčí nevysvětlil vůbec nic. Ale byl jsem upozorňován řeckými přáteli, že se to tady může stát. Byla to ostuda fotbalu, tenhle člověk to dělal vědomě od začátku," přidal na adresu chorvatského sudího Marija Strahonji.

Ščasný ale také dobře věděl, že ani výkon jeho týmu nebyl ideální. "Musím být kritický i k hráčům, všechno si vyříkáme. Začátky obou poločasů byly katastrofální, prostě hrůza. Prvních pět balonů jsme odevzdali soupeři, byli jsme jako malé děti, skoro jako bychom ještě spali," posteskl si.

Vzhledem k okolnostem proto český kouč bod z Tripolisu bere. "Měli jsme tady vyhrát, ale to bychom museli podat lepší výkon. Je to sice ztráta dvou bodů, ale mohli jsme i prohrát, soupeř měl šance na druhou branku. Neberu to dramaticky, je to začátek skupiny a je to bod venku," dodal.

(https://cz.pinterest.com/pin/create/extension/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články