Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Uhrin: Změníme taktiku, ale máme velkou šanci postoupit

Doněck – Dušan Uhrin mladší je na prahu prvního velkého úspěchu s Viktorií Plzeň. Ještě blíže má však po prvním utkání se Šachtarem Doněck k premiérovému krachu na plzeňské lavičce. Viktoria bude ve čtvrtek na hřišti favorizovaného ukrajinského celku usilovat o postup do osmifinále Evropské ligy a nezbývá jí, než zvítězit, nebo alespoň vysoko remizovat. "Máme opravdu velkou šanci postoupit. Stačí nám vítězství či remíza 2:2. Všechno je otevřené," míní Uhrin. Přímý přenos utkání Šachtar Doněck – Viktoria Plzeň můžete sledovat ve čtvrtek od 18:30 na ČT sport a našem webu. 

Dušan Uhrin mladší
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Trochu pro venkovní utkání změníme taktiku. Ale uděláme vše pro to, abychom vyhráli nebo uhráli minimálně remízu 2:2," dodal. Plzeň musí pokrýt nebezpečný brazilský útok soupeře. Uhrin si však uvědomuje, že ani jeden případný inkasovaný gól nepředstavuje zásadní problém, neboť Viktoria musí skórovat tak jako tak a při remíze 1:1 by se prodlužovalo.

"Šachtar je technický tým, který se dostává do hodně šancí. Musíme udělat vše pro to, aby ty šance neměli. A když dají gól, tak my prostě musíme skórovat také. Stejně musíme dát gól, jestli chceme postoupit," dodal Uhrin.

Dušan Uhrin ml. o bezpečnostní situaci na Ukrajině: "Nic jsem nepocítil. Kdybych si o situaci na Ukrajině nečetl na internetu nebo v novinách, tak vlastně ani nevím, že se tu něco děje."

Plzni se však pod jeho vedením zatím střelecky příliš nedaří. Ve dvou jarních soutěžních zápasech se Viktoriáni trefili třikrát. "Zatím jsme moc gólů nedali, navíc všechny dal Standa Tecl. Jsem rád, že to Standovi padá, ale byl bych rád, kdyby se trefili i jiní hráči," prohlásil Uhrin.

Při skládání sestavy mu budou chybět zraněný brankář Matúš Kozáčik a potrestaný David Limberský. Uhrinovi nezbývá, než doufat, že jejich náhradníci je plnohodnotně zastoupí. "Máme dostatečně široký kádr, abychom nahradili každého hráče. Nepřipouštím si, že by ty ztráty s naším týmem něco udělaly," řekl Uhrin.

V brance dá šanci Petru Bolkovi, na kraji obrany zřejmě využije obvyklého stopera Romana Hubníka. Buď přímo na levé straně, nebo na pravé a nalevo přesune Radima Řezníka. Uhrin nechtěl prozradit, k jakému kroku se rozhodl. "Máme to vyřešené. Uvidíme ještě po dnešním tréninku, jak na tom budeme, ale vyřešené to je," řekl pouze. 

Plzeň přivítaly klid a zima

V Kyjevě probíhaly ještě nedávno krvavé střety mezi demonstranty a vládními silami, podle Uhrina ale plzeňské hráče v Doněcku přivítala poklidná atmosféra a zimní počasí. Teploty kolem pěti stupňů pod nulou, mírné sněžení a nepříjemný bodavý vítr.

"Počasí bude pro oba týmy stejné, musíme se s tím vypořádat. Není to zas až tak velký teplotní skok. V podobném počasí jsme trénovali v lednu," prohlásil útočník Stanislav Tecl. Podobně to vidí i Uhrin. "Počasí je tu na zimu výborné. Hlavní je, že hřiště je ještě lepší," chválil Uhrin trávník v Donbass Areně, jehož kvalita slibuje, že se ve čtvrtek bude hrát kombinační fotbal. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články