Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Uhrin před odvetou s Tallinnem: Nesmíme ztrácet míče a psychicky se složit

Praha - Fotbalisté Slavie budou v odvetě 2. předkola Evropské ligy s Levadií Tallinn dohánět manko 1:3 z prvního duelu. Trenér Dušan Uhrin ml. hráče nabádal především k trpělivosti. Slávisté se podle něj nesmějí nechat strhnout atmosférou a snahou rychle rozhodnout. Uhrin věří, že jeho svěřenci odvetu zvládnou psychicky lépe než zápas v Estonsku. Přímý přenos odvysílá ve čtvrtek od 18:50 ČT sport a náš web.

Sport
zdroj: ČT4

"Pevně věřím, že v odvetě budeme trpěliví, protože to bude hodně důležité," řekl Uhrin. "Bude záležet hlavně na záložní řadě, aby byla trpělivá a zbytečně neztrácela míče jako v Tallinnu," dodal.

V týdnu se snažil, aby hráči na nepovedený první zápas zapomněli, ale zároveň se z něj poučili. "Musíme myslet na další utkání, to první snad už hráči hodili za hlavu. Děláme vše pro to, abychom postoupili," prohlásil Uhrin.

"Bude záležet hrozně na nás, jak budeme aktivní. Když jsme v Tallinnu na chvíli přestali hrát, hned jsme inkasovali. Musíme být důrazní v soubojích a být semknutí na hřišti," nabádal.

Chce po hráčích, aby také lépe plnili úkoly než v Tallinnu, kde si nepohlídali nejnebezpečnější hráče soupeře. "Věděli jsme, že nebezpečí hrozí hlavně od útočníků Hunta a Mirančuka. Přesto tito dva hráči udělali v Tallinnu zápas. Musíme je bránit mnohem lépe," řekl kouč Slavie.

V sestavě chystá několik změn. K dispozici už bude mít útočníky Milana Škodu a Gina van Kessela. Naopak stále chybí lehce zranění Dušan Švento, Jasmin Ščuk a dlouhodobě zraněný Lukáš Železník. "Švento potřebuje ještě minimálně týden a hrát nebude ani Ščuk, u kterého návrat nechceme uspěchat. Máme kádr dostatečně široký, abychom to i tak zvládli," dodal Uhrin.

Kouč spoléhá také na pomoc fanoušků. "Pevně věřím, že diváci poženou hráče dopředu a noví hráči poznají, jaká je to síla, když hrají před téměř plným stadionem," řekl Uhrin před utkáním, na které je prodáno zhruba 10 tisíc vstupenek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články