Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Uhrin: Plzeň se musí v odvetě vyvarovat chyb z Lyonu

Plzeň – Fotbalisté Plzně se podle trenéra Dušana Uhrina mladšího musejí v odvetě osmifinále Evropské ligy proti Lyonu především vyvarovat taktických chyb z prvního zápasu (1:4). Dalším cílem Viktorie ve čtvrtečním domácím duelu je vstřelit brzy branku a žádnou další neinkasovat. "My jsme přesně věděli, s čím můžeme s Lyonem počítat. Ty naše taktické chyby byly markantní. Lyon se od té doby nezměnil a s tím půjdeme i do čtvrtečního utkání. Nesmíme v žádném případě udělat ani obrovské individuální chyby, které tam také byly," řekl Uhrin.

Dušan Uhrin mladší
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Viktorii se nepovedla ani nedělní ligová generálka na odvetu, ve které doma remizovala 0:0 se Slováckem a prohloubila ztrátu na vedoucí Spartu na deset bodů. "Když dostanete 4:1 v Lyonu a pak proti Slovácku nedáte penaltu, tak psychika šla dolů. My jsme se snažili, aby byla lepší," konstatoval kouč Plzně. "Zaměřili jsme se na to, abychom nedělali tolik taktických chyb, které jsme udělali proti Slovácku, a uvidíme, jak to bude vypadat proti Lyonu," doplnil Uhrin.

Plzeň musí k postupu ve Štruncových sadech porazit Lyon 3:0 nebo o čtyři a více branek. "Samozřejmě nevím, jaký bude vývoj, ale určitě bychom si přáli vstřelit brzo gól jako v prvním zápase a neinkasovat," poznamenal Uhrin. "Ideální scénář by byl vstoupit do toho utkání, jako se nám to povedlo ve Francii, a vyvarovat se chyb, které jsme tam také udělali," dodal záložník Daniel Kolář.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň se chystá na odvetu s Lyonem, Kozáčik už trénuje

Západočeši prý ve čtvrtek přes velké manko budou bojovat o postup do čtvrtfinále EL a ne pouze o čest. "Určitě hrajeme o postup. Naše výchozí pozice po prvním zápase není dobrá, ale je to jen poločas, takže se budeme ještě snažit," slíbil osmadvacetiletý hráč.

Ve čtvrtek za Plzeň určitě nenastoupí disciplinárně potrestaný obránce Roman Hubník, nejistý je start dalšího zraněného zadáka Jana Hejdy. Připraven ještě nebude ani brankář Matúš Kozáčik, jenž po zranění teprve začal trénovat. "Z 99 procent vím, jak budeme zítra hrát. Muselo by se něco stát na tréninku, aby bylo něco jinak," uvedl Uhrin.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články