Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

UEFA vyšetřuje Spartu i Lazio kvůli chování fanoušků

Řím - Evropská fotbalová unie UEFA vyšetřuje Spartu i Lazio kvůli chování fanoušků během čtvrtečního vzájemného utkání v osmifinále Evropské ligy v Praze. Italští příznivci mohou pykat kvůli rasistickému chování, fanoušci domácího týmu kvůli porušení pravidel používáním pyrotechniky.

Je nám líto, video expirovalo.
Rasistické bučení na Costu i Keitu v utkání Sparta - Lazio

Kvůli bučení fanoušků Lazia směrem na obránce Sparty Costu španělský rozhodčí Alberto Undiano Mallenco v první půli krátce přerušil zápas. Římští příznivci kromě toho na Letné zpívali chorály s rasistickým obsahem a používali fašistická gesta. Podle pozápasového vyjádření Lazia mělo jít o polské fanoušky italského klubu.

Lazio mělo kvůli rasistickému chování fanoušků naposledy problémy v únoru poté, co v duelu s Neapolí uráželi soupeře Kalidoua Koulibalyho ze Senegalu. Římský tým musel kvůli tomu na dva zápasy zavřít severní tribunu stadionu a zaplatit pokutu 50 tisíc eur (zhruba 1,35 milionu korun).

Utkání se Spartou skončilo v Praze remízou 1:1, odveta je na programu ve čtvrtek v Římě. O případném trestu by měla UEFA, která o vyšetřování informovala na svém webu, rozhodnout 22. března.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články