Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tým vyspěl. Genku jsme se skoro ve všem vyrovnali, pochvaloval si Trpišovský

I když jeho svěřenci nevyhráli, on chválil. Trenéra Jindřicha Trpišovského těšilo, že se fotbalisté Slavie dokázali Genku v úvodním utkání vyřazovací fáze Evropské ligy vyrovnat ve všem až na první dotyk s míčem. Podle kouče červenobílých to ukazuje, jak tým za dobu pod jeho vedením vyspěl. Po bezbrankové remíze vidí šance na postup nadále 50 na 50.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Myslím, že se prokázalo, co jsem říkal ve středu. Že to nebyly jen zdvořilostní řeči vůči soupeři, ale konstatování faktů, jaký ten tým je. Ne nadarmo je o hráče zájem, ať už v Arsenalu, nebo Southamptonu. Jsou to mladí a výborní hráči. To, že jsme se jim v zápase dokázali vyrovnat ve všem kromě prvního dotyku v některých situacích, je skvělá vizitka pro tým," řekl Trpišovský.

POSLECHNĚTE SI Fotbal fokus podcast o utkání Slavia - Genk:

"Tohle je vyřazovací fáze a tam se žádný tým nedostane náhodou. Genku nikdo neodešel, chyběl jim jen zraněný Berge. A my s nimi odehráli naprosto rovnocenné utkání. Pochvala pro tým za tu dobu, jak vyspěl, že je schopen odehrát takové utkání. I si vytvořit dostatek šancí. Bezchybné to nebylo, ale čtyři pět velmi dobrých situací ke skórování jsme měli," dodal kouč.

Slavia podle něj podala lepší výkon v druhém poločase. "Soupeř ukázal, jak moc je technicky dobře vybavený. Stálo strašně moc sil odebrat jim balon, dostat je pod tlak. My jsme v prvním poločase měli hodně nevynucených ztrát, tím jsme je nedokázali dostat pod souvislejší tlak," podotkl Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia Praha - Genk

"V druhé půli nám pomohli i střídající hráči, přinesli tam pohyb. Běžecky jsme na tom byli ke konci líp. Vytvořili jsme si tlak i s tím, že jsme měli v hlavě, že nesmíme dostat branku. Ať kvůli koeficientu, nebo kvůli odvetě," dodal Trpišovský.

Do nejvíce šancí se dostal slávistický útočník Milan Škoda, který jednou trefil i tyč. "Myslím, že Milan byl nebezpečný. Hodně toho odbojoval, trefil tyč, v druhém poločase byl třikrát v zakončení. Někdy to vypadá jako jasná gólovka, ale není jednoduché takový centr trefit. Je to o milimetrech. Kdyby toho půlku proměnil a dal dva tři góly, bylo by to skvělé. Doufám, že si něco schoval na příští zápasy," řekl Trpišovský.

Před odvetou v Belgii vidí šance na postup stále vyrovnaně. "Myslím, že v Genku to bude trochu jiné utkání. Určitě bude rozdíl v kondici hřiště, což bude trošku nahrávat domácím. Budou mít domácí prostředí, to je výhoda pro ně. Na druhou stranu tím výsledkem 0:0 a tím, že jsme se jim dokázali vyrovnat, jsou šance stále 50 na 50. Bude opět rozhodovat produktivita," dodal Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články