Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Tvrdý trest pro AC Milán: pokuta 12 milionů eur a podmíněný zákaz pohárů

UEFA udělila AC Milán jednu z největších pokut od zavedení sankcí za porušení finanční fair play. Italský velkoklub musí zaplatit 12 milionů eur (310 milionů korun), a navíc byl podmíněně vyřazen na jednu sezonu z evropských pohárů. Distanc vstoupí v platnost, pokud italský tým nebude mít do června roku 2021 v rovnováze své fotbalové příjmy a výdaje.

Fotbalisté AC Milán
zdroj: ČTK/AP

Hůře dopadly před pár lety jen Manchester City a Paris Saint-Germain, které musely zaplatit 20 milionů eur.

Trest evropská fotbalová unie oznámila den poté, co Milán překvapivě vypadl v základní skupině Evropské ligy. Pokutu zaplatí mimo jiné právě z prize money.

UEFA v červnu původně za porušení finančních pravidel vyřadila Milán už z tohoto ročníku EL. Klub však uspěl s odvoláním u Arbitrážního soudu pro sport (CAS), jenž označil trest za nepřiměřeně přísný vzhledem k tomu, že Milán v červnu začal fungovat pod obchodním plánem nových vlastníků.

Americký hedge fond Elliott v létě převzal AC Milán poté, co mu dosavadní čínský majitel Li Jung-chung nedokázal splatit dluh ve výši 300 milionů eur. Čínští vlastníci koupili klub loni od dlouholetého majitele Silvia Berlusconiho. Následně si vzali vysokou půjčku a za posily utratili zhruba 200 milionů eur, čímž podle UEFA porušili pravidlo o vyrovnanosti výdajů a příjmů.

I proti pátečnímu trestu se může Milán odvolat k CAS.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články