Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Trpišovský: Zajímavý los, jen Karabach to trošku zkazil

Liberec - Vysněný Manchester United sice do Liberce nezavítá, přesto jsou fotbalisté Slovanu po losu základních skupin Evropské ligy poměrně spokojeni. Trenér Jindřich Trpišovský, který s Libercem postoupil do skupiny ve druhé sezoně po sobě, je rád za italskou Fiorentinu a řecký PAOK Soluň. Naopak pramalou radost mu udělal ázerbájdžánský Karabach, s nímž měla ve 3. předkole Ligy mistrů velkou práci Plzeň.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Když byla ve hře skupina A, kde byl Manchester, hodně jsme fandili. Naopak jsme rádi, že jsme se vyhnuli skupině, kde byl Villareal se Steauou Bukurešť. Ty jsme nechtěli," řekl Trpišovský.

"Ve chvíli, kdy byly vylosovány v naší skupině jen Fiorentina a PAOK, byli jsme hodně spokojeni. Jde o týmy, které by nám mohly vyhovovat, navíc jde o zajímavé destinace. Bohužel nám to trošku zkazil Karabach," dodal Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Los EL přisoudil českým klubům hvězdné italské celky

Ázerbájdžánský šampion v kvalifikaci Ligy mistrů pořádně potrápil Plzeň, s níž vypadl po remízách 0:0 venku a 1:1 doma gólem Michaela Krmenčíka pět minut před koncem.

"Tam jsme úplně nechtěli, ať už kvůli cestování nebo i vzhledem k jejich kvalitě, o níž se přesvědčila Plzeň. Na to, že jsou ze čtvrtého koše, je to těžký tým a nepopulární destinace," podotkl Trpišovský.

Na souboj s pátým týmem italské ligy z Florencie se naopak hodně těší. "Jde o tým z krásného města s obrovskou tradicí. Hráli tam skvělí hráči, navíc tam panuje skvělá atmosféra," těšil se kouč. Z postupového pohledu jde podle něj o skupinu, v níž má Liberec šanci.

"Ze sportovního hlediska to bude hodně vyrovnaná skupina, která by mohla být hratelná. Z tohoto pohledu jsem spokojen. Celkově bych to nazval takovou střední spokojeností, mírným optimismem. Všichni jsme si přáli Manchester, ale takto máme zase z prvního koše relativně hratelného soupeře," uvedl na adresu Fiorentiny.

Také hráče mrzelo, že nedostali skupinu, v níž se nabízely Manchester United a Fenerbahce Istanbul. "Všichni jsme chtěli Manchester, škoda, že to nevyšlo. Tím spíš nás to mrzí vzhledem k tomu, jak se jejich skupina vyvíjela, jsou tam super mančafty," poznamenal záložník Egon Vůch.

"Já úplně nadšený z losu nejsem, zase se nám nesplnil sen podívat se někam na ostrovy. Fiorentina je velmi zajímavý soupeř, ale upřímně, klidně bych si vyměnil skupinu se Spartou," řekl obránce Vladimír Coufal k letenským soupeřům Interu Milán, Southamptonu a Hapoelu Beer Ševa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články