Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Trpišovský už myslí na play-off Evropské ligy: Budeme se rvát, nebojíme se nikoho

Hodně spokojený byl po výhře nad Beer Ševou a postupem do play-off Evropské ligy trenér fotbalistů Slavie Jindřich Trpišovský. Přiznal, jak moc si váží, že jeho tým za sebou nechal i Nice a příští čtvrtek bude v Leverkusenu bojovat o první místo ve skupině.

Slavia vyhrála v Evropské lize počtvrté za sebou a oplatila Hapoelu říjnovou porážku 1:3. Kolo před koncem tak má 12 bodů jako Bayer Leverkusen12 bodů.

"Postup řadím strašně moc vysoko," úpřiznává úspěšný kouč. "V momentě, kdy nám nalosovali do skupiny Leverkusen a Nice, týmy z vyspělých soutěží, bylo jasné, že abychom šli dál, musíme jednoho z nich vyřadit. Nám se to povedlo a nechali jsme za sebou Nice a máme po pěti kolech 12 bodů, což je pro tým neskutečný úspěch. Kolo před koncem máme jasný postup a ještě jedeme bojovat do Leverkusenu o první místo," řekl Trpišovský po utkání, které jeho hráči vyhráli jasně 3:0.

Hned také přidal podrobnosti. "Dal bych to na úroveň postupu do Ligy mistrů a tažení v Evropské lize do čtvrtfinále před dvěma lety, protože máme spoustu mladých kluků, kteří začínají v Evropě. Po prvním kole jsme byli bez bodu a zbývalo pět zápasů. Kdyby se nám podařilo postoupit z prvního místa, byl by to obrovský úspěch," uvedl čtyřiačtyřicetiletý trenér.

Postup věnoval někdejšímu masérovi české reprezentace Vladimíru Mikulášovi, který trpí amyotrofickou laterální sklerózou (ALS). "Chtěl bych ho pozdravit a tohle mu za nás věnovat, protože v poslední době zabojoval v těžké situaci. Dívá se na naše zápasy a vždycky mi píše, ať klukům vyřídím, že jim drží palce," prohlásil Trpišovský v přenosu České televize.

Soupeře pro úvodní kolo jarní vyřazovací fáze určí Pražanům 14. prosince los ve švýcarském Nyonu. Hrát se bude v únoru.

"Je to strašně daleko. Doufám, že budeme v co nejsilnějším složení. Nevím, jaká bude situace s covidem a koho nám přisoudí los. Tým dosáhl neskutečného úspěchu i přes situaci, v níž jsme byli, a dokázal si, že po odehrání takových zápasů se stejně jako před dvěma lety nemusí bát nikoho," konstatoval Trpišovský.

"Všichni si to budeme užívat, vyřazovací část je skvělá. Máte motivaci v krátké zimní přípravě. Budeme se zase rvát a uděláme to soupeři nepříjemné," dodal hlavní strůjce úspěchů týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články