Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Trpišovský se těší na Vaclíka a volá po rukavicích od Mickey Mouse. Budeme se rvát až do konce, hlásí před osmifinále

Osmifinále Evropské ligy bude pro kouče Slavie Jindřicha Trpišovského o to zajímavější, že v minulosti trénoval na Žižkově z pozice asistenta současného sevillského brankáře Tomáše Vaclíka. Před čtvrtečním úvodním zápasem v Andalusii svému mužstvu důvěřuje a vůbec nepovažuje za výhodu fakt, že se španělskému soupeři v poslední době výsledkově nedaří. Přímý přenos utkání FC Sevilla - Slavia Praha sledujte ve čtvrtek od 18:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský na tiskové konferenci
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Na Žižkově se nás tehdy potkalo víc. Náš dnešní trenér gólmanů Štěpán Kolář byl ve dvojici s Tomášem. Já jsem na něj často kopal penalty v tréninku a proměňoval je, takže pokud by se šlo v odvetě do rozstřelu, možná se nominuju," řekl Trpišovský s úsměvem.

"Na Tomášovi už tehdy bylo vidět, že bude mít velkou kariéru. Byl to skvělý kluk, týmový hráč a strašný pracant. Byl vždy jeden z prvních na hřišti a odcházel jako poslední. Přišel jako mladý kluk z Vítkovic a bylo na něm vidět, že to je jen přestupní stanice v jeho kariéře. Víme, že pokud se nám podaří prokousat přes sevillskou obranu, bude proti nám stát špičkový gólman, česká jednička. Na druhou stranu je to pro nás výzva," dodal.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Úspěšný stratég zároveň nemyslí na to, že Sevilla vyhrála pouze dva z posledních osmi soutěžních duelů a její trenér je pod tlakem. "Viděl jsem v podstatě všechna zmíněná utkání až na to poslední a výsledky jsou zapříčiněné tím, že aktuálně neproměňují vyložené šance. Nechci to zakřiknout. Jinak hrají stejně, v jednom stylu i rozestavení. Horší výsledky měli spíš venku, doma zápasy zvládají," upozornil Trpišovský.

Recept na Sevillu ukázala Barcelona, která v Andalusii zvítězila 4:2 po hattricku Lionela Messiho. "Mně jo. Ale nevím, jak klukům. Jarda Zmrhal je také levonohý hráč, přes zimu jsme zkoušeli, aby si to naváděl na střed. Dostane flashku se sestřihem. Musí mít stejný dribling jako Messi, je to na něm," vtipkoval třiačtyřicetiletý kouč.

Z hráčů Sevilly se mu nejvíce líbí záložník Pablo Sarabia. "Všechno jsou to dobří hráči. Zrovna jsme se bavili o jednom útočníkovi, že není úplně soubojový a je slabší – a pak jsme zjistili, že dal v sezoně už 24 soutěžních gólů. Všem se líbí Banega. Mně Ben Yedder, Navas a hlavně Sarabia. Ten dělá vše skvěle, jak bych si představoval. Vždy se pohybuje v dobrém prostoru a je o myšlenku napřed," konstatoval Trpišovský.

Věří, že Slavia má na to hrát na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána důstojnou partii. "Není třeba se bavit o síle týmu, s kterým hrajeme. Všichni víme, že je to pětinásobný vítěz Evropské ligy. Jeho výsledky doma jsou hodně přesvědčivé. Ale pokud budeme hrát srdcem, vydáme ze sebe maximum a splníme vše, co je v našich možnostech, věřím, že jsme schopni si odvézt takový výsledek, abychom doma byli schopni rvát se až do konce o další postup," prohlásil kouč.

"Nebudeme se chtít venku k něčemu probránit, to není náš styl. Samozřejmě pak záleží, co soupeři dokážete vnutit. Dnes jsme se převlékli do Pumy, tak doufám, že vyvinuli nějaké speciální rukavice pro (brankáře) Ondru Koláře, které bude mít větší než Mickey Mouse. Že ho to bude trefovat, což bude potřeba," zakončil s úsměvem Trpišovský, jehož tým nastoupí poprvé v černé venkovní sadě dresů od nového partnera klubu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články