Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Trpišovský: Proti Fiorentině od nás nikdo nic nečeká. To nám vyhovuje

Florencie (Itálie) - Proti Fiorentině půjde Liberec ve 4. kole Evropské ligy jako velký outsider, podle trenéra Jindřicha Trpišovského by ale právě takováto role měla Slovanu vyhovovat. Severočeši potřebují proti lídrovi skupiny bodovat, aby oživili své šance na postup do jarních bojů. "Liberci vždy vyhovovalo, když od něj nikdo nic nečeká. V minulé i v této sezoně se nám hrálo líp se silnějšími týmy. Doufám, že to potvrdíme," řekl Trpišovský. Podrobný on-line textový přenos nabídne ve čtvrtek od 21:05 náš web.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberecký kouč by se rád inspiroval loňským zápasem v Marseille, kde jeho tým senzačně zvítězil 1:0. "Tehdy jsme na tom nebyli zdravotně úplně dobře, prohráli jsme první utkání doma s Bragou a pak jsme to v Marseille s obrovskou dávkou štěstí zvládli," podotkl Trpišovský.

"Ideálně na tom nejsme. Kluci už říkali, že ve čtvrtek aspoň budeme mít za sebou kondiční trénink bez balonu a nebudeme to muset dělat v reprezentační pauze," smál se. "Ale někdy jste ready, máte všechny hráče zdravé a úplně to nedopadne. A někdy je to naopak," dodal.

Fiorentinu považuje za těžšího soupeře než Marseille. "Troufnu si říct, že jsou ještě o level výš než Olympique. Ti byli individuálně skvělí, ale hráči Fiorentiny kromě obrovských dovedností ještě hrají i skvěle kombinačně. O to je složitější se proti nim prosadit," podotkl kouč.

Nejen o dalším kole Evropské ligy byla řeč v novém dílu Fotbal Fokus podcastu:

Trpišovský očekává jiný obrázek hry než před dvěma týdny, kdy Liberec doma s Fiorentinou prohrál 1:3. "Fiorentina má výbornou formu. Na druhou stranu hrála doma 1:1 s Crotone, s posledním týmem italské ligy. Myslím, že to utkání bude trošku jiné než doma. Oni budou muset hrát dopředu, my máme rychlé hráče dopředu. Stát se může úplně vše, zvlášť s italským týmem," přemítal Trpišovský.

Znovu bude muset měnit složení středové řady, neboť kvůli trestu za vyloučení vypadl Radim Breite. "Nastoupí tam nějaký hráč, který v poslední době nehrál. Můžeme použít Igora Súkenníka, ten bude vhodný na takové utkání. Je to velbloud, který na Bohemce naběhal přes 12 kilometrů a ve velkém tempu. Je možnost tam použít i Navrátila nebo Vůcha. Radim patřil v posledních utkáních k nejlepším hráčům. Je to zásah do prostoru, kde se to nejhůř nahrazuje, je to na citlivém místě."

O sestavě zatím nemá jasno. "Otazník visí asi nad pěticí hráčů. Když se nám alespoň dva podaří uschopnit, budeme rádi. Na lavičce nejspíš budou připraveni dva junioři, neboť se nám kádr v současné chvíli trochu rozpadl. Ale rozhodně nepřichází v úvahu, že bychom někoho šetřili na neděli na Spartu," uvedl Trpišovský.

Liberec má po třech kolech skupiny jen bod, Trpišovský se však postupovými propočty nezabývá. "Vůbec na to nekoukám. Dokud nehrajeme tak optimálně, abychom to měli ve svých rukách, je zbytečné se na něco dívat. Prokalkulovávat můžeme v momentě, kdy budeme mít body," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články