Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Trpišovský před nepříjemným Karabachem: Nechceme být pod tlakem jako Plzeň

Baku - Trenér libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský se chce při úvodním utkání základní skupiny Evropské ligy na půdě Karabachu poučit z odvety 3. předkola Ligy mistrů, kterou sehrála na začátku srpna s ázerbájdžánským šampionem Plzeň. Viktoria sice díky remíze 1:1 postoupila, ale soupeř ji v Baku, kde hraje domácí zápasy, výrazně přehrával. "Nechtěli bychom se dostat pod tlak jako Plzeň. Čím víc budeme na balonu, tím bude Karabach méně nebezpečný," řekl Trpišovský.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Na míči je Karabach strašně nepříjemný. Takže cesta je hrát naši aktivní hru a hlavně se poučit z toho zápasu, který tu sehrála Plzeň. Domácí vyhráli tak 8:1 na šance a výsledek byl k Plzni milosrdný," řekl Trpišovský.

V Baku se kouč Slovanu vrátí na lavičku poté, co kvůli vykázání na tribunu v Larnace musel domácí odvetu 4. předkola sledovat jen z hlediště. "Když jsem viděl ten stadion, jsem rád, že jsem na střídačce a ne v ochozech. Bude tu asi horko. Fanoušci jsou divocí a pro mě by to asi byl problém na tribuně," usmál se Trpišovský v útrobách Dalga Areny pro 6500 diváků hned u Kaspického moře.

"Kluci to minule zvládli fantasticky, vůbec to nebylo znát a do puntíku splnili vše, co jsme si řekli. Jde spíš o můj pocit, že můžu být s týmem na lavičce, v kontaktu s hráči. Evropské soutěže jsou svátkem a moc by mě mrzelo, kdybych o takový zápas přišel. Jinak to pro mě znamená méně práce, nebude se muset připravit tolik scénářů," doplnil Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Trpišovský: Teď nám to teprve začíná

Vítá, že Liberec na rozdíl od minulé sezony začne skupinu Evropské ligy venku. Před rokem na úvod doma prohrál s Bragou 0:1. "Lepší je mít vstup venku, vloni jsme to doma nezvládli. Myslím, že skupina je strašně vyrovnaná. Loni byly výrazným favoritem Marseille s Bragou, teď je to mnohem vyrovnanější," mínil Trpišovský, jehož tým narazí ještě na Fiorentinu a PAOK Soluň.

"Na to, že je Karabach ze čtvrtého losovacího koše, je to strašně nepříjemný tým. Ve srovnání s loňskou skupinou je na úrovni top týmů. Viděl jsem Fiorentinu v italské lize a Karabach není o nic horší. Bude hrát do posledního kola o postup a já věřím, že my také. Podle mě klíč k postupu ze skupiny jsou utkání s Karabachem," dodal kouč Slovanu.

Českým týmům v Evropské lize se věnoval Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články