Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Trpišovský: Je to hořký konec sezony, ale bojovali jsme do posledního dechu

Liberec - Když trenér Jindřich Trpišovský v červnu převzal liberecké fotbalisty a následně přes léto narychlo skládal tým, nevěřil by tomu, že na konci roku bude hrát se Slovanem v posledním zápase základní skupiny Evropské ligy o postup. Proto i přes čtvrteční domácí porážku 2:4 od Marseille a vyřazení ze soutěže své svěřence za podzim chválil a věří, že jim dobré výkony vydrží i na jaře.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK/Petrášek Radek

"Hodnotím Evropskou ligu pozitivně. Když jsem viděl přípravné období, jak jsme vypadali, tak kdyby nám někdo řekl, že v předkolech dosáhneme na čtyři výhry a ve skupině se pak Marseille v rozhodujícím zápase bude za stavu 2:3 trochu třást, nevěřil bych," řekl Trpišovský. Jeho celek potřeboval k postupu zvítězit, ale v 48. minutě prohrával po chybách 0:3 a v závěru už jen snížil.

"Odehráli jsme utkání trošku jinak, než jsme chtěli. Od nějaké 15. minuty jsme hráli příliš složitě přes střed hřiště, chtěli jsme hrát jednodušeji. Poztráceli jsme spoustu balonů a pouštěli soupeře do brejků," litoval Trpišovský. Před prvním gólem chyboval Zdeněk Folprecht, který měl po zápase slzy v očích. "Byla to naprosto nesmyslná ztráta ve středu pole. Fotbal je o chybách, ale mě jenom mrzí, že přesně tyhle situace jsme si ukazovali v přípravě, že jsme je neměli dělat. Bohužel zpátky to nevezmeme, Folprechta to mrzí asi nejvíc. Inkasovali jsme prostě ze situací, které jsme nechtěli dopustit," uvedl Trpišovský.

Těšilo ho, že Liberec za stavu 0:3 nesložil zbraně a ještě sahal po remíze. "Jsem nesmírně šťastný, že jsme dokázali zabojovat a zdramatizovat to. Dali jsme dva góly a sahali jsme svým způsobem po remíze. Aspoň trošku jsme v závěru vyšperkovali atmosféru a odvděčili se aspoň trochu lidem, kteří nám fandili a dva dny tím zápasem žili," řekl Trpišovský. "Zase mě ale mrzí gól z poslední vteřiny na 2:4. Sice nic neřešil, ale byla to taková smutná tečka," dodal kouč. Jeho celek ztratil postup v domácích zápasech. Vedle prohry s Marseille totiž podlehl U Nisy Braze 0:1 a s Groningenem remizoval 1:1.

"Kdybychom zvládli líp utkání s Groningenem a s Bragou a konec v Braze, mohli jsme mít těch bodů víc. S Marseille jsme tentokrát tahali za kratší konec, soupeř byl jednoznačně lepší," uznal Trpišovský. Přesto hráče za podzim pochválí. Vedle tažení Evropou se jim dařilo i v lize, kde jsou čtvrtí o skóre za třetí Mladou Boleslaví. "Nejhorší je prohrát poslední zápas roku. Je to hořký konec, ale v žádném utkání jsme za podzim vyloženě nepropadli. Bojovali jsme do posledního dechu," řekl.

"Ještě máme před dovolenou společný oběd s hráči, kde jim poděkuju za to, co jsme tady dokázali vytvořit. Za to, že jsme mohli zažít tak skvělé zápasy, i za relativně slušný ligový podzim. Jsem rád i za výkony hráčů. Jak se někteří zvedli - Šural, Pavelka, někteří zase začínali de facto z druhé ligy a poháry nikdy nehráli," připomněl kouč, že ještě na jaře s několika hráči působil v tehdy druholigové Viktorii Žižkov.

I proto je nadšený, že mohl atmosféru pohárů zažít. "Musím poděkovat vedení za šanci, kterou mi v létě dali. Bylo pro ně obrovské riziko vzít trenéra z druhé ligy. Doufám, že nezpychneme a budeme pokračovat v takovém duchu, aby jaro na české úrovni bylo aspoň podobné," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články