Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Trochu jsme si to zkomplikovali, řekl Čech po hořkosladkém návratu do Rennes

Comeback do Rennes, kde v roce 2002 rozjel kariéru v zahraniční, Petru Čechovi zhořkl. Zatímco jeho protějšek v brance bretaňského týmu Tomáš Koubek inkasoval pouze jednou, šestatřicetiletý Čech třikrát. Bývalá dlouholetá opora reprezentace nicméně věří, že porážku 1:3 a s ní spojený deficit může Arsenal na Emirates Stadium smazat.

Petr Čech z Arsenalu v utkání s Rennes
zdroj: REUTERS autor: Stephane Mahe

"Je to hořkosladký návrat. Přijetí od domácích fanoušků bylo fantastické, opravdu si toho vážím. Přijeli jsme do Rennes s cílem zvítězit a dostat se do dobré výchozí pozice. Bohužel jsme odjeli s nepovedeným výsledkem," hodnotil Čech.

Favorizovaný anglický klub vedl od čtvrté minuty, jenže těsně před poločasovou přestávkou obdržel Sokratis Papastathopulos druhou žlutou kartu a z následného přímého kopu nadvakrát vyrovnal Benjamin Bourigeaud.

"Byl to zlomový bod, protože skórovali ihned. Odehrát poté v deseti celý druhý poločas bylo složité. U druhého gólu jsme měli smůlu, jelikož jsme si míč sami srazili do sítě. Pořád jsem cítil, že jsme v zápase," pokračoval Čech, jenž po sezoně ukončí kariéru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rennes - Arsenal

"Nejvíce mě mrzí třetí branka, protože když prohrajete 1:2, víte, že vám doma stačí jen gól a že na to máte," konstatoval. "Pořád ale můžeme smazat i dvoubrankové manko, protože jsme skórovali na hřišti soupeře, což může hrát velkou roli. Trochu jsme si to zkomplikovali," konstatoval Čech, který v roce 2004 zamířil z Rennes do Chelsea.

I přes porážku neztrácí naději. "Doma můžeme vyhrát, i včera jsme si vytvořili šance. Musíme zůstat pozitivní, už jsme to v minulosti dokázali," zakončil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články