Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Trenér Villarrealu Calleja: Proti Slavii jsme dominovali od první minuty do konce

Přestože Villarreal byl lepší a zaslouženě vyhrál 2:0, Slavia si v utkání vytvořila celou řadu šancí, kdy mohla proti běhu utkání srovnat a urvat bod. Podle trenéra Villarrealu Javiera Calleji ale jeho Žlutá ponorka měla zápas celou dobu ve své moci.

Trenér Javier Calleja a svěřenci z Villarrealu
zdroj: imago sportfotodienst autor: MICHAL CHWIEDUK

Villarreal nenechal v utkání v Edenu nic náhodě. V základní sestavě nastoupil i s hvězdným útočným duem Cedric Bakambu - Carlos Bacca a právě druhý jmenovaný byl u prvního a nakonec i vítězného gólu utkání.

Hosté ale ve zbytku utkání zahazovali šance takovou měrou, že za to málem byli potrestáni. Slavia se po hodině konečně probudila a vytvořila si několik obrovských šancí. Villarreal byl ale při protiútocích neustále nebezpečný, a snad i proto podle kouče Žluté ponorky, devětatřicetiletého Javiera Calleji, opanoval utkání od začátku do konce.

"Neřekl bych, že měla v druhé půli zápas více pod kontrolou Slavia. Myslím, že jsme zápas od začátku kontrolovali my, drželi jsme míč, vytvářeli jsme si šance," usoudil Calleja.

Jeho tým se přitom minimálně v první půli nepředřel, pokaždé, když se ale odhodlal zahrozit, způsoboval pasivní slávistické obraně značné potíže. "Trochu nám ze začátku chyběl rytmus a klid a je pravda, že v druhém poločase Slavia měla nějaké příležitosti. Nás to ale neznervózňovalo, dominovali jsme v podstatě celou dobu," prohlásil španělský kouč.

Přestože tedy Slavia měla velké příležitosti, Calleja odmítl uznat, že zápas klidně mohl skončit remízou. "Nevím, myslím si, že jsem viděl trochu jiný zápas," odpověděl španělskému novináři. "Tým to měl od první minuty pod kontrolou, ani nevím, kolik jsme si vytvořili šancí a střel na bránu. Ukázali jsme, že dokážeme hrát proti Slavii a celkově bych to zhodnotil jako velmi kladný výsledek," řekl Calleja.

Villarreal ale ještě zdaleka nemá ve skupině jistý postup. Figuruje sice na prvním místě, ale od druhé Astany jej dělí jen bod a od Slavie další dva. "Je možné, že se o postup budou ucházet možná až tři týmy. Boj bude probíhat až do konce a nás ještě čeká zápas v Astaně. Skupina je ale vyrovnaná a výhra je pro nás velmi důležitá, můžeme bojovat dál," uzavřel Calleja.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články