Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Trenér Říma Spalletti: Jestli nastoupí Totti? Slíbit to nemohu

Plzeň - Největší hvězdou fotbalistů AS Řím, kteří ve čtvrtek v Plzni rozehrají skupinu Evropské ligy, je bezesporu dlouholetý kapitán Francesco Totti. Trenér italského týmu Luciano Spalletti však fanouškům Viktorie neslíbil, že devětatřicetiletého útočníka ve Štruncových sadech uvidí na hřišti, protože ho vzhledem k jeho věku už musí šetřit.

Francesco Totti
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"I u nás je to velká hvězda. Bohužel nemůžu slíbit, že bude hrát. Uvidíme podle vývoje utkání. Určitě bych ho také rád viděl, protože je to mimořádný talent a génius fotbalu, ale problém je v jeho pokročilém věku. I když je to výborný fotbalista, musíme ho také trochu šetřit," řekl Spalletti na dnešní tiskové konferenci.

AS Řím stále cítí zklamání z vyřazení ve 4. předkole Ligy mistrů s Portem, ale i v Evropské lize chce uspět. "Liga mistrů je samozřejmě větší a důležitější soutěž, ale přestože Evropská liga je až druhotná, tak se v ní musíme snažit. A když budeme vyhrávat, můžeme si i z Evropské ligy udělat krásnou soutěž a mít úspěch," konstatoval sedmapadesátiletý kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň se chystá na slavný AS Řím

Podobný názor měl také obránce hostů Federico Fazio. "Už jsem vyhrál Evropskou ligu třikrát. Je to velmi důležitý turnaj a vítěz se dostane do příštího ročníku Ligy mistrů. Takže je důležité, abychom si v ní vedli dobře," upozornil devětadvacetiletý argentinský stoper.

Ví, že český šampion má pohárové zkušenosti. "Viktoria Plzeň hrála v Lize mistrů i Evropské lize. Budou mít velkou motivaci porazit italského soupeře, takže od začátku musíme převzít iniciativu a získat tři body," prohlásil Fazio, který v Římě hostuje z Tottenhamu.

"Musíme si dávat pozor na všechny hráče Plzně, protože do toho půjdou naplno. Mají silné mužstvo a nebezpečně útočí po stranách hřiště. Budeme se snažit je vyšachovat," doplnil Spalletti.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články