Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Trenér Marseille Garcia: Payet nám chyběl, výsledek byl krutý

Poprvé dokázal kouč Rudi Garcia některý ze svých týmů dostat až do finále evropských pohárů, duel o titul v Evropské lize ale Marseille nevyšel. Podle trenéra i dílem toho, že Dimitri Payet kvůli zranění musel opustit hřiště, se francouzskému týmu rozpadly naděje na úspěch. Výsledek 0:3 považoval za krutý.

Zklamaný Rudi Garcia
zdroj: Reuters autor: JOHN SIBLEY

Jednatřicetiletý Payet si obnovil svalové zranění a hřiště opustil se slzami v očích. Marseille pak bez klíčového záložníka nedokázal favorizovanému soupeři příliš vzdorovat. "Rozhodl jsem se postavit Dimitriho, protože je jedním z našich nejlepších hráčů. Chyběl nám i při standardních situacích, protože pokud Atlético někdy inkasuje, bývá to často ze standardek," řekl Garcia po středečním finále.

Nasazení Payeta však nelitoval. "Doufali jsme, že bude stoprocentně připraven, i když on sám měl strach, jestli bude moci kopat do míče plnou silou. Jeho zranění se ráno nijak nezhoršilo, jenom nebyl zcela fit. V takových zápasech prostě musíte riskovat," prohlásil čtyřiapadesátiletý kouč.

Atlético bylo hodně efektivní a chladnokrevně trestalo chyby francouzského mužstva. Dva góly dal v obou poločasech útočník Antoine Griezmann, v závěru přidal třetí branku kapitán Gabi. "Myslím, že skóre je příliš kruté. Vyhrál lepší a zkušenější tým, my to zkusíme zase za rok," konstatoval Garcia.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Marseille - Atlético Madrid

Fotbalisté Marseille přitom byli v úvodu lepší než Atlético a hned ve čtvrté minutě zahodil jasnou gólovou příležitost útočník Valére Germain. "Měli jsme první velkou šanci utkání a soupeři se vyrovnali. Ale nevydrželi jsme to celých 90 minut," připustil bývalý trenér Lille nebo AS Řím.

Olympique prohrál i třetí finále Evropské ligy nebo jejího předchůdce Poháru UEFA a na mezinárodní trofej čeká od roku 1993, kdy ovládl Ligu mistrů. "Přesto myslím, že na nás fanoušci Marseille mohli být hrdí a velká část Francie stála při nás. Proto jsem i já pyšný na své hráče," dodal Garcia.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články