Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Trenér Kryvbasu bojoval na Ukrajině, teď povede tým proti Plzni. Je to úžasný člověk, uznal Koubek

Předloni musel Jurij Vernydub odložit trenérské povinnosti a místo toho bojoval pět měsíců na Ukrajině proti ruské invazi. Nyní ve 3. předkole povede tým Kryvbas Kryvyj Rih proti plzeňským fotbalistům a je vděčný Kryvbasu, že se mohl k trénování vrátit. Jeho protějšek na straně Viktorie Miroslav Koubek k němu má obrovský respekt a označil ho za hrdinu Ukrajiny.    

Jurij Vernydub
zdroj: ČTK/Profimedia

Vernydub na podzim 2021 šokoval celý fotbalový svět, když s Šeriffem Tiraspol ve skupině Ligy mistrů senzačně zvítězil v Madridu nad Realem 2:1. O několik měsíců později Rusko zaútočilo na Ukrajinu, rodák z Žytomyru opustil angažmá v Moldavsku a šel do války bránit svou zem.

"Jsou to těžké chvíle pro každého Ukrajince. Jsem vděčný všem vojákům, kteří brání naši vlast. Já osobně jsem byl pět měsíců ve válce, v těch městech, kde se bojovalo," řekl Vernydub. "Jsem vděčný Kryvbasu, že mi pomohli vrátit se k mé práci, do mého prostředí. Dělat to, co miluji – trénovat v klubu," doplnil kouč, který vede Kryvbas od předloňského léta.

Plzeňský trenér Koubek vysekl kolegovi poklonu. "Mám k němu obrovský respekt, klobouk dolů. Ukončil angažmá v Moldávii a šel do války. To je něco, co my tady těžko můžeme chápat. Pro mě je to hrdina Ukrajiny, úžasný člověk," řekl Koubek před venkovním zápasem v Košicích, kde má Kryvbas kvůli válce na Ukrajině v pohárech azyl.

"Že ukrajinští sportovci hrají za svůj národ, to není jen ve fotbale. Vidíme to na olympiádě, na jiných sportovních akcích. Motiv bojovat pro svoji zemi je obrovský. Určitě s ním počítáme," doplnil Koubek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články