Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Trápící se FCSB? Neprožívají zářivé období, ale mají hráče evropského formátu, varuje Weber

Doposud nejdůležitější utkání sezony. Tak vidí trenér fotbalistů Mladé Boleslavi Jozef Weber odvetu 3. předkola Evropské ligy proti FCSB. Středočeši si z Rumunska přivezli bezbrankovou remízu, díky které si vytvořili dobrou výchozí pozici. Jenže i když se bukurešťský celek zmítá v problémech, boleslavský kouč varuje před jeho potenciálem. Přímý přenos prvního poločasu vysílá ČT sport, celé utkání můžete od 18:30 sledovat na webu ctsport.cz.

Sport
zdroj: ČT4

"Všichni v klubu cítíme, že kdyby se nám povedlo postoupit, byla by to nějaká nadstavba, kterou bychom si tady po letech přáli. Zítra nás čeká těžký zápas. Není třeba podléhat euforii. Určitě by nás nezlomilo, kdyby se to nepovedlo. Za mě nás čeká nejdůležitější zápas letošní sezony," řekl Weber.

Mladou Boleslav čeká trápící se tým, který už pět soutěžních zápasů nevyhrál a v nedělním ligovém duelu podlehl Voluntari 1:3. Weber tomu ale nepřikládá žádný význam.

"Postavili asi šest dorostenců a čtyři náhradníky. Už jenom to dává najevo, že na čtvrteční utkání kladou maximální důraz. Co se týče sestavy, tak to utkání vypustili, protože z těch hráčů, co nastoupili proti nám, hrál jen jeden a brankář. To vypovídá o všem, že se upínají k zítřejšímu zápasu. O to to pro nás bude těžší," uvedl bývalý hráč Sparty, Chebu, Drnovic a Jablonce.

Co Boleslavi proti FCSB fungovalo? A má šanci na postup? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Síla desátého celku rumunské ligy tkví podle něj v individualitách. "Všichni víme, že neprožívají zářivé období, ale to není důležité. Na pohárové utkání se určitě dokážou zkoncentrovat. Coman, Tanase a Vina jsou hráči evropského formátu," uvedl Weber.

Naopak Mladá Boleslav se na odvetu výborně naladila díky nedělní ligové výhře 4:3 nad Spartou, o které rozhodl záložník Lukáš Budínský ve třetí minutě nastavení. Euforii v kabině nemusel Weber krotit.

"Už po utkání jsme si řekli, že před námi stojí další těžký úkol. Tím bylo vše řečeno. Další ráno jsme se sešli a trénovali. Na hráčích byla vidět koncentrace k pohárovému utkání," uvedl kouč.

Jozef Weber:

"Po Spartě je to největší utkání roku 2019. Stojí před námi renomovaný soupeř, který má velký zvuk. Bude to opravdu těžké."

Středočeši se prosadili i bez zraněného kanonýra Nikolaje Komličenka. "Pro nás je důležité, že mužstvo uvěřilo, že můžeme vyhrát i bez Komliho nebo že můžeme vstřelit čtyři branky," prohlásil Weber.

Bude v Boleslavi vyprodáno?

Přestřelku se Spartou umocnila výborná kulisa, kterou na vyprodaném stadionu vytvořilo 5000 diváků. "Běhal mi mráz po zádech. I když nebylo tolik lidí, cítil jsem energii už v domácím utkání s Opavou a Ordabasy Šymkent. Nemůžu opomenout naše fanoušky v Rumunsku. Na utkání jsem byl koncentrován a najednou jsem slyšel 'Mladá Boleslav'. Těm pár fanouškům bych chtěl speciálně poděkovat, že za námi přijeli. Klobouk dolů," řekl Weber.

I duel s šestadvacetinásobnými rumunskými šampiony je takřka vyprodán. Mladoboleslavským fanouškům bude před zápasem k dispozici zhruba 400 až 500 lístků.

"Jsem rád, že je o čtvrteční utkání zájem. Chtěl bych diváky poprosit, protože to je opravdu těžký soupeř, aby kluky hnali stejně jako v utkání se Spartou. Byli nedílnou součástí úspěchu. To, že jsme dali gól v závěrečných vteřinách, je vždycky ukázka toho, že fanoušci hnali hráče za vítězstvím. Věřím, že něco podobného bude i ve čtvrtek," řekl Weber.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články