Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Torres se trefil po 11 zápasech a hned psal historii

Londýn - Ačkoli se na Fernanda Torrese z Chelsea snáší od fanoušků londýnského klubu pravidelně vlna kritiky, španělský útočník a autor čtvrteční postupové branky v odvetě osmifinále Evropské ligy proti Steauě Bukurešť utnul svou nepříznivou sérii jedenácti zápasů bez gólu. Trefou se navíc zapsal do historie, protože se stal vůbec prvním hráčem, který dal během jedné sezony góly hned v sedmi různých soutěžích.

Fernando Torres slaví trefu za Chelsea
zdroj: EPA autor: LINDSEY PARNABY

"Je to dobře pro něj i pro nás. Situaci před svou trefou vyřešil výborně, dal postupový gól a určitě cítil velkou satisfakci," uvedl brankář Petr Čech. "Sice pak neproměnil penaltu, ale ta už o ničem nerozhodovala. I tak bylo vidět, že si hodně věří, když ji šel kopat," dodal.

Torres se gólem zapsal do historie. Trefil se v anglické lize, Anglickém poháru, Ligovém poháru, anglickém Superpoháru, Lize mistrů, mistrovství světa klubů a nyní i v Evropské lize. Stačilo mu k tomu 18 gólů, které dal v této sezoně ve všech soutěžích. "K tomu byl nejlepším střelcem mistrovství Evropy a teď má ještě unikátní světový rekord. Je to celkem rarita, ale Fernando si to určitě zaslouží," dodal Čech.

Český gólman sám přispěl k výhře 3:1 zejména dvěma kvalitními zákroky. Především ten v první půli za stavu 0:0 proti tvrdé střele k tyči byl hodně důležitý pro další vývoj. "To byl asi nejdůležitější zákrok, ale nejtěžší byla střela ve druhé půli. Míč strašně rychle padal dolů, pak ještě trochu uhnul a moc jsem toho neviděl. Byl jsem rád, že jsem balon stihl rukou vyrazit," popsal Čech, jenž v prvním zápase pustil gól, díky němuž se rumunský celek nečekaně radoval z výhry.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články