Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Těžký los pro Spartu. Pojede do Rostova, který porazil Bayern Mnichov

Nyon (Švýcarsko) - Fotbalisté Sparty se ve vyřazovací fázi Evropské ligy v únoru utkají s těžkým Rostovem. První zápas je na programu 16. února v Rusku, odveta na Letné o týden později. "Nechtěli bychom cestovat do východních zemí," řekl trenér Sparty David Holoubek v rozhovoru pro ČT. Přání se mu ale nesplní. Kdo si spolu zahraje osmifinále Ligy mistrů, zjistíte zde.

Slavící sparťané
zdroj: Reuters autor: Peter Cziborra

Sparta odstartuje play-off v Rusku podruhé za sebou, protože v minulé sezoně ve druhém kole vyřadila po výsledcích 1:0 a 3:0 Krasnodar. Následně si letenský celek v osmifinále poradil i s Laziem Řím a vypadl až ve čtvrtfinále, kde nestačil na Villarreal. "O Rostovu nevím, to říkám upřímně. Určitě se na něj pojedeme podívat a zjistíme si informace," uvedl Holoubek.

Sparta zakončila tažení základní skupinou EL na prvním místě, Rostov se neprobojval do osmifinále Ligy mistrů. Připsal si ale jeden cenný skalp. Porazil totiž doma Bayern Mnichov nečekaně 2:3. Německý celek tak díky němu jde do osmifinále LM poprvé od roku 2009 z druhého místa. Pro Rostov šlo o jediné vítězství ve skupině, ve které dvakrát remizoval s PSV Eindhoven a dvakrát prohrál s Atléticem a jednou s Bayernem.

Slavící hráči Rostova
zdroj: Reuters autor: MAXIM SHEMETOV

V předkolech si Rostov poradil s Anderlechtem a Ajaxem. "Je to velká hrozba. Přiznám se, že když jsem ty výsledky viděl, na chvíli jsem přestal mluvit. Ale neskládáme zbraně. Kdo říká, že Rostov nemůžeme překvapit?" uvedl Holoubek. "Příprava na dvojzápas začne v podstatě už teď. Začneme si shánět potřebné materiály a brzy také vyrazíme do Ruska na sledování zápasu," dodal.

V Rostově byli s losem spokojeni. "Mohli jsme dostat velmi silný tým, ale máme Spartu," uvedl asistent trenér Dmitrij Kiričenko. "Konkrétní přání na los jsem neměl. Ale před pár dny jsem se bavil s manželkou, která řekla, že budeme hrát proti Spartě. Byla to předtucha," uvedl.

"Měl jsem úplně jiné přání, myslím, že všichni z nás. Ale vytáhlo se to, nedá se nic dělat. Jedeme do Ruska, je to asi nejmíň sympatický soupeř, který mohl být z osudí vytažený. Opravdu jsem si ho nepřál," řekl záložník Sparty Lukáš Vácha.

"Už jen to, že postoupili do Ligy mistrů a odehráli těžké zápasy mluví o tom, že jejich sportovní stránka bude velmi silná. Ale žádná cesta do Ruska není v jakémkoliv ročním období ideální." Nebude to vůbec jednoduhý soupeř, ale hrát se dá s každým. Nedá se nic dělat a půjdeme do toho po hlavě," dodal.

Vácha si myslí, že pozitivní je fakt první cesty ven. "Je to jedno z pozitiv. Myslím, že by to mohlo být rozhodující. Je to padesát na padesát," uvedl.

Další dvojice tvoří například Astra Giurgiu s Genkem, kde působí bývalý stoper Sparty Jakub Brabec. Záložníka Adama Hlouška s Legií Varšava čeká amsterdamský Ajax, za který by mohl nastoupit talentovaný Václav Černý. Los také proti sobě svedl Manchester United a St. Etienne, takže záložníka anglického celku Paula Pogbu čeká souboj se starším bratrem Florentinem.

Los 2. kola fotbalové Evropské ligy (první zápasy 16. února, odvety 23. února):

Sparta Praha - FK Rostov, Athletic Bilbao - APOEL Nikósie, Legia Varšava - Ajax Amsterodam, Anderlecht - Zenit Petrohrad, Astra Giurgiu - Genk, Manchester United - St. Etienne, Villarreal - AS Řím, Ludogorec Razgrad - FC Kodaň, Celta Vigo - Šachtar Doněck, Olympiakos Pireus - Osmanlispor, Gent - Tottenham, FK Krasnodar - Fenerbahce Istanbul, Mönchengladbach - Fiorentina, AZ Alkmaar - Olympique Lyon, Hapoel Beer Ševa - Besiktas Istanbul, PAOK Soluň - Schalke.

Zdroj
ČT sport, ČTK, sport-express.ru, sparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články