Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tecl za vyloučení s Kodaní přijde i o první zápas s Ajaxem

Jablonec nad Nisou - Fotbalisté Jablonce se budou muset obejít bez Stanislava Tecla i v úvodním duelu play-off Evropské ligy na hřišti Ajaxu Amsterdam. Za ostrý skluz v zápase s Kodaní dostal jablonecký útočník od UEFA dvouzápasový trest.

Tecl v domácím zápase 3. předkola s Kodaní zezadu tvrdě fauloval Ludwiga Augustinssona a dostal červenou kartu. Automaticky tak přišel o odvetu v Kodani, kde Jablonec po výhře 3:2 vybojoval postup. Disciplinárka mu nyní trest zvýšila ještě o jedno utkání, jelikož šlo o velmi tvrdý zákrok.

Čtyřiadvacetiletý útočník se ihned na hřišti omlouval, že šlo o neúmyslný zákrok, při kterém se snažil zablokovat soupeřův odkop. Místo toho ale Tecl trefil Augustinssona přímo do nohy.

Fotbalisté Ajaxu si dali za úkol dojít do semifinále Evropské ligy. Prohlásil to trenér Frank de Boer. "Samozřejmě, že jsme pod tlakem. Mrzí nás, že nemůžeme hrát o největší trofej, ale pořád jsou zde tři další, které můžeme získat," připomněl nizozemskou ligu, domácí pohár a Evropskou ligu.

Do ní Ajax propadl poté, co nezvládl třetí předkolo Ligy mistrů s Rapidem Vídeň. S rakouským celkem sice De Boerův výběr venku remizoval 2:2, v domácí odvetě však prohrál 2:3. Proti Jablonci nastoupí příští čtvrtek v Amsterdamu, odveta na severu Čech je na programu o týden později.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články