Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Svědík po debaklu s Fenerbahce: Ze strategie nám nevyšlo vůbec nic

Výsledek do odvety mizerný. Slovácko podlehlo ve 3. předkole Evropské ligy Fenerbahce 0:3 a trenér Martin Svědík ví, že to je pohodlný náskok. Litoval, že z připravené strategie zbylo pramálo. Za klíčový paralyzující moment označil gól do šatny. Dopředu Slovácko párkrát zahrozilo, ale chyběla finální přihrávka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Fenerbahce - Slovácko

Úkol zněl jasně: přečkat úvod. Jenže po první nadějné střele plány vzaly za své. "Z hlediska strategie nám nevyšlo vůbec nic. Věděli jsme, že musíme vydržet úvodních dvacet minut, podržet balon, což se nám nedařilo a dostávali jsme se do hlubšího bloku," prohlásil bezprostředně po zápase trenér Svědík.

Emre Mor udeřil v 17. minutě. Dostal příliš mnoho prostoru. "Dostali jsme gól v momentě, když nás bylo devět v šestnáctce a nedokázali jsme zabránit střele. Byla to škoda, situace se dala vyřešit líp," posteskl si Svědík.

Na hráčích Slovácka byla vidět nervozita, a to nejen v obraně, ale i v zakončení. "Hledali jsme možnosti, jak se dostat na dostřel, jednou mi nahrávku zblokoval stoper, podruhé jsem zbytečně vymýšlel, bylo to hodně těžké. Mohli jsme vícekrát vystřelit, tohle musíme do odvety zlepšit," uvedl záložník Daniel Holzer.

Klíčový moment utkání přišel v nastavení prvního poločasu. Míč si postavil k přímému kopu za šestnáctkou Lincoln a naložil s ním chladnokrevně. Navíc záhy po změně stran byl za ruku vyloučen Stanislav Hofmann.

"O druhém poločase se nemusíme bavit, přišlo vyloučení, což ovlivnilo zápas. Měli jsme i zdravotní problémy. Havlík od 20. minuty nehrál naplno, proto v půli střídal, v tomto směru šlo všechno proti nám," popsal Svědík.

Trenér navzdory výsledku hráče nekritizoval. "Výkon deseti hráčů byl srdnatý, bojovali jsme až do konce, hráli jsme to, na co máme."

Fotbalisté byli připraveni na bouřlivou kulisu. A turečtí fanoušci nezklamali. "Zápas měl vynikající atmosféru, pro nás to byl velký nezvyk, na hřišti nebylo slyšet absolutně nic. Nikdy jsem něco podobného nezažil, ale proto fotbal hrajeme," podotkl Holzer.

Nad osudem odvety zdá se příliš otazníků nevisí, přesto Slovácko bude chtít zabojovat. "Odveta bude velmi těžká, ale stát se může cokoliv. Fenerbahce má komfortní náskok a velkou kvalitu," podtrhl Svědík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články