Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Svátek s kolotočem. Je to mnohem víc než liga, řekl o EL Rabušic a těší se na přifouknutou kasu

Patří mezi hrstku hráčů v kabině Liberce, kteří už okusili, jaké to je hrát základní skupinu evropských pohárů. Proto bude Michael Rabušic také jedním z mála, který po prvním vystoupení Slovanu v Evropské lize nebude muset platit peníze do kasy. "Brankář Milan Knobloch už chystá kolonku," vtipkuje před úvodním duelem s Gentem zkušený útočník, jenž od střetnutí čeká trochu kolotoč. Zároveň však věří, že Slovan může svými zbraněmi dojít k úspěchu.

Michael Rabušic
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Situace tady v republice je taková, jaká je. Ale my jsme tam měli ještě přátelák s Duklou, ten jsem odehrál i já. Pak se dost trénovalo. Mohli jsme si i trochu odpočinout. Doufám, že všichni budeme na tenhle zápas natěšeni, protože se nehraje každý den. Tohle prostě bude svátek. I když bez lidí, ale i tak. Pro kluky to bude zážitek," řekl Rabušic.

Liberečtí naposledy hráli soutěžní zápas 4. října, kdy porazili Příbram 3:0. O pět dní později ještě v přípravě stejným výsledkem zdolali druholigovou Duklu Praha.

Je nám líto, video expirovalo.
České týmy vstupují do Evropské ligy. Sparta s Libercem hrají doma, Slavia v Izraeli

"Hodně kluků bylo na nároďáku, ti zápasy hráli. Včetně mě. Nějaké manko necítíme. Taky jsme doléčili nějaké šrámy, které byly. Myslím, že budeme v ideální kondici a bude to jen o nás," dodal Rabušic, který byl dodatečně povolán k zápasu české reprezentace v Lize národů ve Skotsku.

V libereckém týmu je jeden z mála hráčů, kteří už si vyzkoušeli skupinu evropských pohárů. "Brankář Milan Knobloch už chystá kolonku první start v Evropské lize. To jsem rád, to bude dost peněz," smál se Rabušic.

"Myslím, že klukům se ani moc předávat nedá, uvidí sami, s kým budeme hrát. Bude to trošku kolotoč, všichni soupeři umí s balonem. My je musíme předčít v důrazu, hrát svou hru. Uvidíme, na co to bude stačit. Tohle bude škola, každý se může ukázat v Evropě. Tyhle zápasy jsou mnohem víc než v lize," dodal jednatřicetiletý útočník, který se v létě do Liberce vrátil z Českých Budějovic.

Se Slovanem hrál skupinu Evropské ligy v letech 2013 a 2015. "Určitě nejraději vzpomínám na tu první jízdu pod trenérem Šilhavým. Měli jsme super kolektiv a postoupili jsme ještě do play-off. Navíc jsem byl jeden ze stěžejních hráčů. Dařilo se mi, dal jsem tři góly ve skupině a mohl jsem přestoupit do Itálie. Říkal jsem klukům, že i tohle je ta cesta, že se mohou ukázat a přestoupit do nějaké velké ligy," uvedl Rabušic.

Kvůli opatřením proti koronaviru se Liberec bude muset doma obejít bez fanoušků. "Stadion U Nisy má svoje kouzlo. Já si stejně myslím, že naši fanoušci si nějakou cestičku najdou, a doufám, že nás trošku podpoří. Určitě tenhle stadion je pro nás úplně ideální a nehraje se tu soupeřům lehce," dodal Rabušic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články