Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Start nové éry? Šilhavý doufá, že Jablonec proti Kodani dokáže totéž, co Plzeň

Jablonec - Když Viktoria Plzeň před čtyřmi lety zdolala posledního soupeře na cestě do základní skupiny Ligy mistrů, byla jím FC Kodaň. Západočeši tehdy překonali pomyslnou bariéru řady českých týmů, které se přes domácí úspěchy nedokázaly prosadit na mezinárodní scéně. Jablonec nyní stojí proti stejnému soupeři a stejně jako Viktoria v roce 2011 hodlá poprvé ve své historii postoupit do základní skupiny evropských pohárů.

Viktoria Plzeň v sezoně 2011/12 zvítězila v Kodani 3:1 a doma postup stvrdila výhrou 2:1. "Plzeň svou úspěšnou éru odstartovala také proti tomuto soupeři, ani jí tenkrát nikdo moc nevěřil. Chtěli bychom se inspirovat a také se pokusit Kodaň překvapit," uvedl Šilhavý po dnešním losu.

Jablonec jako nenasazený tým mohl narazit St. Etienne, Belenenses a vítěze duelů FC Kodaň/Newtown, Lokomotiva Záhřeb/PAOK Soluň, Hapoel Beer Ševa/Thun a KR Reykjavík/Rosenborg Trondheim. "Z šesti možných soupeřů je Kodaň jednoznačně ta nejtěžší varianta, i když pro fanoušky asi ta nejatraktivnější. Považuji soupeře za jednoznačného favorita," řekl Šilhavý.

S Kodaní jeho tým hrál v únoru na soustředění v Portugalsku a zvítězil 2:0. "S Kodaní máme čerstvé zkušenosti z portugalského soustředění, kde jsme s nimi odehráli kvalitní zápas. Víme, že nás čeká extrémně těžký soupeř. Přesto věříme ve své síly a do dvojzápasu půjdeme s velkým odhodláním," doplnil Šilhavý.

Jablonečtí plánují vyrazit na odvetu do Walesu, kde si chtějí pravděpodobného soupeře prohlédnout. Hráči los sledovali společně v kabině a stoper Vít Beneš si přál St. Etienne. "Kodaň je výborné mužstvo. Byli jsme nenasazení, takže jsme čekali nějaký zvučný tým. Jsem rád, že aspoň s nimi máme nějaké zkušenosti, já osobně s nimi hrál dva přáteláky," prohlásil.

"Těžký soupeř. Já jsem si Kodaň nepřál, musíme se na ni připravit tak, abychom to zvládli. Kodaň to má velmi dobře rozehrané, takže počítáme spíš s dánským týmem. I když stát se může všechno," podotkl útočník Tomáš Wágner.

Na cíli postoupit dál ale Severočeši nic nemění. "Hlavní bude k tomu zápasu dobře přistoupit, chtít ho vyhrát. Postoupit dál bude náš hlavní cíl, uděláme pro to všechno," dodal slovenský záložník Ján Greguš.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec míří v předkole do Izraele, Jablonec asi čeká Kodaň
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články