Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Start Lafaty v Bernu je nejistý, rozhodne se po tréninku

Bern - Fotbalisté Sparty odletěli na utkání Evropské ligy s Bernem i s Davidem Lafatou, zatím však není jisté, zda nejlepší střelec letenského týmu nastoupí od začátku. Zranění zad ho totiž stále limituje, a tak rozhodne až to, jak se bude cítit večer na předzápasovém tréninku. "Zatím je to tak padesát na padesát. Buď to půjde, nebo ne. Není to velká bolest, ale omezuje mě to. Při každém pohybu to cítím," řekl Lafata.

Sport
zdroj: ČT4

Vítězslav Lavička doufá, že klíčového hráče bude moci nasadit, rozhodnutí však nechává na Lafatovi a jeho pocitech. "David i celý lékařský tým dělají maximum pro to, aby byl připraven. Konečné slovo bude mít on a lékaři," prohlásil kouč Sparty. Té stačí k postupu remíza, ale na to se Lavička nechce spoléhat. "Samozřejmě jsme si vědomi toho, že by nás remíza posunula k postupu, ale nechceme měnit náš styl hry," ubezpečil.

Kapitán Sparty se zranil v posledním zápase ligového podzimu v Jihlavě, kde odstoupil už po 17 minutách. Sparta poté bez něj minulý týden odehrála i odvetné osmifinále Poháru FAČR s Příbramí, které na umělé trávě v tréninkovém centru na Strahově vyhrála 3:1, a po remíze z úvodního duelu postoupila.

"Nebýt tohoto zápasu, tak to nechám být a počkal bych, až to přejde, ale moc chci týmu pomoct. Uvidíme, co tělo řekne na hřišti," řekl Lafata, jehož absence by byla pro Spartu citelnou ztrátou. V dosavadních 16 kolech české nejvyšší soutěže dal deset branek a v Evropské lize se s pěti góly dělí o druhé místo v tabulce střelců. Lepší je pouze Brazilec Alan ze Salcburku, který se trefil šestkrát.

Vítězslav Lavička o Bernu: "Výsledky ukazují, že jsou na tom nyní lépe než v říjnu. Mají za sebou šňůru úspěšných výsledků a jsou určitě v lepším rozpoložení. Šňůra jim dala sebevědomí, i hra má větší kvalitu, asi i proto, že se jejich sestava stabilizovala."

"Ztráta by to byla, vždyť je to náš kapitán," připustil Lavička, který by v takovém případě zřejmě ukázal na Tomáše Přikryla, jenž na hrotu útoku nastoupil i proti Příbrami. "Poslední zápasy a tréninky bez Davida naznačily, kdo by mohl být jeho alternací," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Sparty odletěli do Bernu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články