Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Stačili dva až tři zdraví hráči a Liberec porazíme, řekl kouč FCSB. Stížnost míří i na rozhodčí

Když se ho novináři po prohře 0:2 s Libercem v 3. předkole Evropské ligy zeptali, jak se mu líbil výkon kvůli koronaviru na poslední chvíli poslepovaného týmu, měl pro své svěřence jen slova chvály: "Neuvěřitelný výkon," vysekl poklonu dočasný trenér FCSB Mihai Pintilii, který na lavičce zastupoval nemocného Antona Petreu. Kouč rumunského celku dokonce prohlásil, že kdyby jeho tým měl dva až tři zdravé hráče z kádru navíc, přes Slovan by prošel.

Slavící fotbalisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Snažili se totální apokalypsu a plán postoupit do základní skupiny Evropské ligy zachránit, jak to jen šlo. Zdecimovaný kádr FCSB, v němž kvůli nakáze koronavirem chybělo hned 15 hráčů včetně největších opor, doplnili pár hodin před utkáním ve 3. předkole Evropské ligy proti Liberci tři hráči, takže se základní jedenáctka poprvé viděla pořádně až v kabině před výkopem.

Ani divoké kroky za minutu dvanáct ale rumunskému celku nestačily a z postupu do závěrečné fáze boje o Evropskou ligu se nakonec radoval Liberec.

V týmu z Bukurešti proto po utkání, které v druhé půlce rozhodly trefy Júsufa Hilála a střídajícího Michaela Rabušice, vládly smíšené pocity. Zaskakující trenér Mihai Pintilii cítil, že jeho tým neměl k postupu přes český tým daleko. Dle jeho názoru stačilo mít sestavu jen o trochu silnější, než která naskočila.

"Nepotřebovali bychom celý zdravý tým. Myslím, že by nám stačili dva až tři z našich nemocných hráčů, abychom Liberec porazili. Řekněme, kdyby naskočil Mana, Morutana a třeba Cretua," řekl po utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání FCSB - Liberec

Jinak však Pintilii chválil. Výkon sestavy, která byla poslepovaná na poslední chvíli, kapitánem v ní byl osmnáctiletý Ovidiu Perianu a od desáté minuty do ní byl zakomponován i sedmnáctiletý Octavian Popescu, označil za neuvěřitelný. Vše navíc umocňoval fakt, že od dvacáté minuty hráli Rumuni bez vyloučeného Stefana Cany.

"Nemám hráčům co vyčíst. Snažili se, chtěli, nechali na hřišti vše a téměř celý duel odmakali v desíti. Je to neuvěřitelné. Musím poděkovat i těm, kteří se k nám na poslední chvíli přidali. Byli neuvěřitelný," narážel Pintilii na dvojici Goran Karanovič a David Caiado, která se po utkání vrací zpět do klubu Hermannstadt, a Gabriela Enacheho, jenž byl před čtvrtkem několik měsíců volným hráčem.

Kouč FCSB vysvětlil, i proč jeho klub za každou cenu do utkání proti Liberci i přes velké problémy, kdy chyběly i největší hvězdy jako Dennis Man a Florentin Coman, chtěl nastoupit a také naskočil.

"Chtěli jsme soutěž respektovat. Takže i když nepřišli tři prvotně domluvení hráči a museli jsme hrát s dětmi, vždy je lepší prohrát na hřišti. Pro nás teď ale přichází ještě těžší dny. Vůbec netuším, co bude," dodal.

Rozhodčí FCSB poškodil, postěžoval si bývalý funkcionář

Covid ale nebyl jediným viníkem, který mohl za vypadnutí FCSB. Tedy alespoň podle bývalého funkcionáře a trenéra rumunského celku Mihaie Stoicy. Tomu se vůbec nelíbil výkon sudího Alijara Aghajeva.

Stoica upozornil hned na několik momentů z první půle. Ve čtrnácté minutě spadl ve vápně Perianu, ale rozhodčí mu dal žlutou za simulování. "To byl ale faul. Možná nespadl přirozeně, ale měla to být penalta, řekl bývalý funkcionář, podle něhož se měl pískat pokutový kop i po faulu na Adriana Sutu.

Dalším výrazným bodem byla červená karta pro Canu, jenž stáhl už v dvacáté minutě unikajícího Jhona Mosqueru těsně před vápnem a sudí ho poslal do sprch. "Před červenou tam byl faul na Canu. Mladík, který do té doby hrál skvěle, pak bohužel udělal chybu," posteskl si.

Liberec už ale podobné stížnosti trápit nemusí. Po triumfu se může těšit na závěrečné kolo kvalifikace o Evropskou ligu, v němž doma přivítá kyperský APOEL. A pokud si připíše i třetí vítězství v pohárech v této sezoně, čeká ho na podzim vytoužená základní skupina.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články