Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Splnili jsme cíl. Jsme hodně spokojeni, radoval se mladoboleslavský čaroděj v brance Šeda

Výraznou měrou přispěl k remíze 0:0 a po závěrečném hvizdu úvodního zápasu 3. předkola Evropské ligy neskrýval spokojenost. Brankář Mladé Boleslavi Jan Šeda si myslí, že má klub z města automobilů velkou naději přes rumunského favorita FCSB postoupit.

Jan Šeda
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Jsme hodně spokojení. Přijeli jsme pro dobrý výsledek do odvety, což se nám podařilo. Mrzí nás, že jsme nevstřelili branku, protože šance jsme na to měli. Ale splnili jsme cíl, který jsme si dali," prohlásil Šeda.

"Jestli budeme hrát jako v prvním poločase, naděje (na postup) jsou velké. Myslím, že na ně máme. Věděli jsme, že to bude o jednom gólu, což se u nás možná potvrdí. Hodně si věříme," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání FCSB – Mladá Boleslav

FCSB neměl v prvním poločase žádnou šanci skórovat, ale v závěrečných pětadvaceti minutách převzal otěže utkání. "Snažil jsem se to hlavně uřvat, aby kluci drželi formaci. My už jsme neměli tolik sil na návrat pod balon. Přežili jsme to i trochu se štěstím. Na druhou stranu, vzhledem k faktu, jak jsme odehráli první poločas, je remíza asi zasloužená," konstatoval rodák z Vysokého Mýta.

Nejvíce ho ohrožoval jednadvacetiletý útočník Florinel Coman, který na něj vyslal několik střel. V 71. minutě ho zakončením před šestnáctkou pořádně protáhl.

"Tuším, že jsem tu střelu vytahoval od levé tyče. Ta byla hodně nepříjemná. Laco Takács tam skákal, moc jsem balon neviděl. Instinktivně jsem udělal úkrok doleva a naštěstí to tam šlo. Dostal jsem se tam. Jinak kluci odvedli dobrou práci v defenzivě. Měl jsem šanci vždy zasáhnout," prohlásil Šeda, jenž působil i v Nizozemsku a Indii.

V 83. minutě se FCSB ocitl blízko gólu, ale Ionut Pantiru trefil zblízka břevno. "To už šlo o všechno, trochu jsme se modlili. Byla tam jedna střela, kterou už jsem pak nemohl dohrát, protože by to smrdělo penaltou. Pak jsme trochu nestíhali. Snažil jsem se zmenšit úhel, šel jsem do rozkleku, abych pokryl alespoň zem. Naštěstí to měl asi na slabší nohu. Zaplaťpánbůh že to nedal," oddechl si Šeda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články