Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Spekulace o odchodu? Sarri odpovídá: Cítím, že se z Chelsea stává moje mužstvo

Situace ohledně trenérského postu v Chelsea se zamotala. Spekulovalo se o odchodu kouče Maurizia Sarriho, jenže italský stratég dovedl v prvním roce ve funkci svůj tým k triumfu v Evropské lize po výhře 4:1 nad Arsenalem. Sezonu označil za mimořádnou.

Kouč Chelsea Maurizio Sarri slaví triumf v Evropské lize
zdroj: ČTK/DPA autor: Arne Dedert

"Teď bychom měli oslavovat. Brzy si ale s vedením Chelsea sednu a uvidíme, co bude pro mě klub moct udělat a naopak. Pak se rozhodnu. Pořád mi z kontraktu zbývají dva roky, takže se teď bavíme o ničem," řekl Sarri, který do britské metropole přišel loni v červenci.

"Po tomto utkání není naše sezona dobrá, ale mimořádná. Nebylo snadné si na všechno rychle zvyknout v tak těžké soutěži, jako je Premier League. Měl jsem nějaké problémy, ale od února se můj vztah s týmem změnil. Možná jsem se také změnil, ale cítím, že se z Chelsea stává moje mužstvo," uvedl Sarri.

"Myslím si, že si zasloužím být trenérem Chelsea, ale je to jen můj názor, který nestačí. V těžké konkurenci v Premier League jsme vybojovali účast v Lize mistrů. V Ligovém poháru jsme vyřadili Liverpool a Tottenham a prohráli na penalty s Manchesterem City. V Evropské lize jsme vyhráli 12 zápasů a ve třech remizovali, nastříleli jsme nejvíce gólů," vyjmenoval pozitiva Sarri.

Jeho mužstvo přešlo ve čtvrtfinále přes pražskou Slavii. Chelsea navíc měla nejlepšího střelce soutěže, kterým se s 11 góly stal Olivier Giroud.

O Sarrim média spekulují jako o možném nástupci Massimiliana Allegriho v Juventusu. "V posledních dvaceti dnech jsem se o sobě dozvěděl, že jdu do Říma, Milána a Juventusu. Takže pokud to budu číst v novinách i nadále, nic se nezmění," poznamenal.

Vítězství v Evropské lize věnoval v první řadě fanouškům Neapole, kterou tři roky vedl. "Je to pro mě zadostiučinění vzhledem k tomu, že jsem jim před rokem nedokázal soutěž vyhrát. Rovněž ji věnuji klukům z Chelsea, kteří kvůli zranění nemohli ve finále nastoupit," řekl Sarri, který vyhrál první velkou trofej v kariéře.

Podle obránce Davida Luize by měla Chelsea udělat vše pro to, aby Sarriho udržela. "Během sezony si vedl skvěle navzdory potížím, které jsme měli. Je to vynikající člověk a trenér a ročník jsme pro něj zakončili tím nejlepším způsobem, protože jsme vyhráli jeho stylem," uvedl Brazilec.

"I když Arsenal snížil na 3:1, nadále jsme hráli podle jeho filozofie a snažili se přidat další góly. Takový konec sezony si zasloužil," dodal Luiz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články