Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Spartu vyslala za postupem bojovnost, shodují se hráči

Praha – Sparta slaví po výhře 3:1 nad Zwolle postup do základní skupiny Evropské ligy. Hra letenských sice měla k výkonům z konce loňského ročníku daleko, ale Sparťané, kteří se ocitli pod palbou oprávněné kritiky, v důležitém duelu vsadili na jiné zbraně, než bývalo zvykem. "Vydali jsme se na sto procent. Po posledních zápasech jsme si řekli, že když nám to nejde, tak fotbalovost vyměníme za jednodušší věci – bojovnost a poctivost," řekl Brabec. Navíc tentokrát Sparta předvedla i efektivitu v zakončení.

Jeden z rozhodujících okamžiků viděla Letná už v samém začátku utkání. Ve čtvrté minutě se dostal ke střele v nebezpečné pozici český útočník ve službách Zwolle Tomáš Necid, brankář David Bičík však i s trochou štěstí zabránil míči v cestě do sítě.

"Klíčové bylo, že jsem neproměnil šanci ze třetí nebo čtvrté minuty. Kdybych ji dal, mohlo to být jiné. Ale to je kdyby," zpytoval svědomí Necid. "Chybělo mi štěstí, stačilo netrefit gólmana (Davida Bičíka) do nohy. Pak už jsem se nedostal možná do žádné jiné šance. Bylo to těžké, ale s tím se musím poprat," přidal útočník, jenž ve Zwolle od léta hostuje z CSKA Moskva.

A za pár minut udeřilo na druhé straně. Spartu, která se do té doby prakticky jen bránila, poslal do vedení Ladislav Krejčí. "Lafi (David Lafata – pozn. red.) mi to prostrčil mezi stopery a já jsem šel sám na gólmana. Říkal jsem si, ať to hlavně proměním, protože to byla stoprocentní šance a byl by hřích to nedat," popisoval gólovou situaci sparťanský odchovanec.

Brabec: Nejdůležitějí gól kariéry

Hra se poté vyrovnala, větší šance ani na jedné straně však dlouho nepřicházely. Těsně před přestávkou však Sparta přidala druhý gól po individuální akci Bořka Dočkala a vybudovala si příjemný náskok. "Druhý gól před poločasem byl hodně důležitý, byl to dobrý základ do druhé půle," konstatoval Krejčí.

Definitivní stvrzení sparťanského postupu přidal obránce Jakub Brabec, který se prosadil v 62. minutě. "Byla to jednoznačně nejdůležitější branka mojí dosavadní kariéry. A nakonec nám i hodně pomohla, protože za stavu 2:0 by nám to penalta v závěru trochu zavařila," připomněl Brabec pokutový kop, ze kterého sedm minut před koncem snížil Stefan Nijland.

"Měli jsme nepodařené zápasy, ale dneska se ukázala síla týmu. Bylo hodně důležité, aby se to zvládlo. Všichni makali na doraz. Odehráli jsme dobrý zápas a věřím, že se nám zase zvedne sebevědomí a budeme opět vyhrávat zápasy v české lize," doufá Krejčí. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články