Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Spartu už teď čeká klíčový zápas sezony. Na Letné bude odvracet vyřazení s Crvenou Zvezdou

Praha – Do velmi nepříjemné pozice se hned zkraje sezony dostali sparťanští fotbalisté. Po úvodní prohře 0:2 v 3. předkole Evropské ligy na půdě Crvene Zvezdy Bělehrad musejí doma na Letné zvítězit výrazným způsobem, aby odvrátili konec v evropských pohárech. Kouč Stramaccioni je ale optimistický. Přímý přenos odvety Sparta Praha – Crvena Zvezda Bělehrad sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 18:50.

Trenér Andrea Stramaccioni diriguje hráče Sparty
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Sparta přes léto přivedla nového trenéra Andreu Stramaccioniho a deset nových hráčů a rozsáhlé změny si zatím vybírají daň. Minulý týden v Bělehradě mohli být Pražané rádi, že inkasovali jen dva góly, a poté nepřesvědčili ani v nedělním úvodním ligovém kole, když s Bohemians 1905 pouze remizovali 1:1.

Italský kouč však ve hře Sparty viděl zlepšení, a proto je před odvetou s Crvenou Zvezdou optimista. "Jsem pozitivní. Musíme odehrát dokonalý zápas a vstřelit gól, protože pak to i s pomocí fanoušků můžeme otočit. Důležité také bude, abychom neinkasovali, pak bychom mohli postoupit," dodal.

Pozici ale Spartě stejně jako v minulých sezonách komplikuje rozsáhlá marodka. Na ní jsou Lukáš Vácha, Bogdan Vatajelu, Michal Kadlec s Costou a nově se k nim kvůli zlomenému malíčku na noze přidal stoper Semih Kaya. "Je to větší ztráta než to, že jsme přišli o body. Co zápas, to nové, podivné zranění. Není to výmluva, ale chybí nám znovu osm, devět hráčů," uvedl Stramaccioni.

Nastoupit by naopak mohl záložník Tomáš Rosický, který v neděli proti Bohemians 1905 odehrál posledních dvacet minut. Pro bývalého reprezentačního kapitána šlo o teprve druhý soutěžní zápas od loňského návratu z Arsenalu, protože měl dlouho potíže s achilovkou a musel na operaci.

Také proto byl Rosický vzhledem ke startu v odvetě opatrný. "To je strašně těžké předjímat. Radši se k tomu nebudu moc vyjadřovat," uvedl. "Stoprocentní to být nemůže, pořád něco doháním. Na další vývoj si musíme počkat. Ale do soubojů chodím normálně. Můj přístup je jednoduchý: všechno, nebo nic. Nebudu hrát napůl," prohlásil po utkání s Bohemians 1905.

Zápas na Letné začne v 19 hodin, a pokud Sparta vypadne, půjde o její nejhorší výsledek v pohárech od roku 2013 a nečekaného vyřazení ve druhém předkole se švédským Häckenem. V následujících sezonách totiž Pražané vždy došli minimálně do základní skupiny.

V předminulém ročníku z ní dokonce postoupili až do čtvrtfinále, zatímco v uplynulé sezoně skončili ve druhém kole. Tehdy navíc Sparta v posledním předkole zažila ještě horší situaci než teď s Crvenou Zvezdou. V domácí odvetě totiž prohrávala se Sönderjyske po 40 minutách 0:2, nakonec ale vyhrála 3:2 a postoupila. Podobný obrat potřebuje i ve čtvrtek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články