Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Sparťané zakončí podzimní sezonu na půdě Bilbaa

Praha – Fotbalová Sparta se rozloučí s podzimem utkáním v baskickém Bilbau. Zatímco sparťané už mají jistý postup do další fáze, loňský finalista soutěže jistojistě skončí již v základní skupině. Do Bilbaa překvapivě s týmem odcestoval i Václav Kadlec, který měl chybět kvůli zlomenině čelní kosti až do jara.

Kadlec díky speciální karbonové masce s týmem už přes týden naplno trénuje. Ve středu ještě absolvoval vyšetření, po kterém mu lékaři dali do utkání i k samotné cestě letadlem zelenou. "V základní sestavě ještě nebude, ale během zápasu by se na hřišti objevit mohl. V trénincích se jeví velmi dobře," řekl kouč Vítězslav Lavička.

Není vyloučeno, že zápas v Bilbau by pro Kadlece mohl být i posledním utkáním ve sparťanském dresu, protože se čile spekuluje o možném prodeji dvacetiletého hráče do zahraničí. Sparta v Baskicku i s Kadlecem na lavičce nebude zdaleka v plné síle. K utkání neodletěli zranění záložník Ladislav Krejčí a bek Manuel Pamič. Na palubě letadla sice byl stoper Jiří Jarošík, ale kvůli zdravotním potížím poslední duel roku také vynechá.

Pořád jde o renomé

I když Sparta má postup jistý, kouč Lavička nebere zápas v Bilbau na lehkou váhu. Duel na hřišti finalisty minulého ročníku Evropské ligy je pro sparťany velkou výzvou. "K zápasu v Bilbau máme v úmyslu přistoupit zodpovědně, stejně jako ke všem dosavadním. Přestože je o postupujících rozhodnuto, v Evropě jsme si od konce července vybudovali renomé, o které nechceme přijít," uvedl Lavička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta odletěla do Bilbaa

Jeho tým v Evropské lize drží čtyřzápasovou neporazitelnost. Naposledy vyšel naprázdno v polovině září v premiérovém utkání základní skupiny v Lyonu, za kterým je nyní v tabulce o pět bodů. Spartu žene motivace vylepšit si bilanci pohárových zápasů ve Španělsku, kde pětkrát za sebou prohrála a v posledních čtyřech duelech nedokázala skórovat.

Bilbao má ve čtvrtek co napravovat. Tým překvapivě neprojde ze základní skupiny a fanouškům se proti Spartě může revanšovat za drtivou nedělní porážku 1:5 na hřišti FC Barcelona.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články