Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sparta se zhroutila po prvním úderu, shodla se ruská média

Rostov na Donu - V úvodním utkání druhého kola Evropské ligy byl Rostov proti Spartě rychlejší a důraznější při proměňování příležitostí, uvedl trenér ruského klubu Ivan Daniljanc. Zároveň ale v rozhovoru pro deník Sovětskij sport varoval, že odvetný zápas na pražské Letné "v sobě skrývá hrozbu".

Fotbalisté Rostova se radují z výhry nad Spartou
zdroj: ČTK/AP

"Sehráli jsme zatím jen jeden zápas, před námi je odveta, která v sobě skrývá hrozbu. Hráči jsou už lepší a zkušenější, ale raději zůstaňme na zemi. Byli jsme motivovaní, organizovaní a hodně jsme chtěli vyhrát," řekl Daniljanc, podle něhož Sparta nebyla slabá. "Podařila se velká věc, ale v řadě okamžiků jsme měli štěstí. V odvetě to může být jiné," brzdil optimismus ruských fanoušků.

"Jsme velmi zklamaní. Přijížděli jsme velmi optimisticky naladění a věřili jsme, že něco dokážeme uhrát," prohlásil trenér Sparty Tomáš Požár.

Podle deníku Sport Express je rostovský tým i na začátku sezony stejně ukázněný, sebevědomý a dostatečně agresivní, jako byl i loni. "Je-li třeba a nezasáhne-li vyšší moc, je tým vždy schopen nepustit soupeře k pokutovému území. To se stalo i tentokrát. Brankář Medveděv neměl žádnou vážnou práci," uvedl list.

Jediné, co zápasu bylo možné vytknout, byla prý nízká návštěva, mráz třinácti stupňů pod nulou a vstupné, které bylo několikrát vyšší než obvykle.

"Scénář zápasu byl naprosto ideální. Sparta, která už nejednou dokázala ruským klubům, že je rozhodně třeba s ní počítat, v zápase neměla nárok způsobit nepříjemnosti. Zhroutila se po prvním úderu," napsal Sport Express, jenž také komentoval vyloučení Konatého po dvou faulech. Sparta se díky tomu dle listu ocitla v oslabení a zcela odpadla.

Místní sportovní server Čempionat-Rostov napsal, že rostovský tým si do Prahy poveze velmi solidní náskok. "Sparta bude muset útočit, což právě rostovský tým, zvyklý podnikat smrtící protiútoky, potřebuje."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články