Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Sparta šance z úvodu nevyužila a s Rangers uhrála bezbrankovou remízu

Sparta hrála doma s Glasgow Rangers bez branek a ve skupině Evropské ligy nevyhrála druhý ze tří zápasů. Oba týmy mají ve skupině čtyři body, o dva body vede v "céčku" Betis Sevilla po výhře 1:0 na hřišti Arisu Limassol.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha – Rangers FC

"Jsem trochu zklamaný, že jsme doma nevyhráli. Měli jsme znovu obrovskou podporu diváků. Chtěli jsme vyhrát i pro ně a zároveň získat tři body ve velmi těžké a vyrovnané skupině," prohásil trenér Brian Priske.

"V první půli jsme hráli velmi dobře, byli jsme dominantní v mnoha ohledech, například šancích nebo střelách na branku. Chyběla nám ale finální kvalita v koncovce a štěstí, podržel je i brankář. Když je to ve druhé půli 0:0, musíte si dát pozor i na protiútoky a kvalitu Rangers, kterou v určitých chvílích předvedli. V některých ohledech to bylo velmi vyrovnané utkání, na druhé straně jsme z určitého pohledu měli blízko k výhře. Jestli měl dnes někdo zvítězit, měli jsme to být my," dodal kouč Sparty.

Spartě kvůli zranění chyběli kapitán a stoper Krejčí a křídelník Haraslín, v sestavě hostů nastoupil bývalý hráč Slavie Sima. Dvaadvacetiletý Senegalec se na hřišti potkal s někdejším spoluhráčem z vršovického celku a nyní útočníkem Letenských Kuchtou.

Zápas proti sobě svedl bývalé spoluhráče z FC Bruggy a nyní trenéry Priskeho (Sparta) a Clementa (Rangers), který skotský celek vedl teprve podruhé. V 16. soutěžním utkání po sobě podpořila Spartu zaplněná Letná s 18 250 diváky.

Už v páté minutě mohli jít domácí do vedení. Birmančevič se zbavil tří protihráčů, narazil si míč s Kuchtou, ale gólmana Butlanda neprostřelil stejně jako z dorážky Laci. Letenští nadále hosty k ničemu nepouštěli a v 21. minutě Laciho střela z první těsně minula tyč. O několik minut později kvůli zranění opustil hřiště ekvádorský záložník Sparty Preciado, jehož nahradil Wiesner.

Po půlhodině hry se albánský reprezentant Laci opět neprosadil po střele z vápna. Poté se v pokutovém území hostů odrazil balon k Birmančevičovi, srbský křídelník však vypálil jen do boční sítě. Jeho další pokus v šestnáctce zblokoval stoper Souttar. Pražané stupňovali tlak, Ryneš vystřelil z dálky, Butland míč vyrazil a Lundstram nepustil k dorážce Vitíka. Následně domácí po rychlé kombinaci přečíslili hosty a ke střele se dostal Karabec, znovu ale zasáhl Souttar.

V úvodu druhé půle se obraz hry příliš nezměnil, Sparta se stále tlačila za gólem, na rozdíl od prvního dějství se však příliš nedostávala do koncovky. Postupem času se hra vyrovnala a hrozit začali i hosté. V 76. minutě Lammersovu střelu z hranice vápna ale brankář Vindahl vytáhl na roh. Za necelých 10 minut se prodral do vápna střídající Danilo, jenž z úhlu napálil břevno. V nastavení málem udeřili domácí, když Olatunji přihrál před branku, jenže další příchozí hráč z lavičky Pešek na míč nedosáhl.

"Nakonec to bylo vyrovnané utkání. První poločas patřil Spartě, druhý nám. Když se podíváte na data, šance byly vyrovnané. Mohli jsme vyhrát, stejně tak Sparta, pokud by skórovala v prvním poločase. Líbilo se mi, jak jsme po změně stran hráli, dominovali jsme v šancích. Mohli jsme vyhrát, protože jejich brankář (Vindahl) předvedl dva opravdu skvělé zákroky," shrnul trenér hostů Philippe Clement.

Priskeho svěřenci ve čtvrtém domácím pohárovém duelu v této sezoně poprvé vyšli naprázdno. Rekordní pětapadesátinásobní skotští mistři nevyhráli venku v pohárech posedmé za sebou a v 11 z minulých 12 utkání.

Pražané na vyprodané Letné nenavázali na předchozí dva pohárové triumfy nad Rangers 1:0 a domácí sérii šesti soutěžních vítězství v řadě. Před vlastními diváky neprohráli ani sedmý pohárový zápas se skotským soupeřem. Na stadionu v Glasgow se Sparta představí 9. listopadu.

Sparta Praha – Glasgow Rangers 0:0

Rozhodčí: Stegemann – Dietz, Günsch - Storks (video, všichni Něm.). ŽK: Panák – Cantwell, Souttar, Goldson, Sima. Diváci: 18 250.

Sparta: Vindahl – Vitík, Panák, Sörensen – Preciado (26. Wiesner), Kairinen, Laci (66. Sadílek), Ryneš – Karabec (65. Olatunji), Birmančevič (75. Pešek) – Kuchta. Trenér: Priske.

Rangers: Butland – Tavernier, Souttar, Goldson, Davies – Lundstram, Raskin – Cantwell (64. S. Wright), Lammers, Sima – Dessers (74. Danilo). Trenér: Clement.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články