Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta proti Schalke znovu vybojovala bod a přiblížila se postupu

Praha - Sparta neprohrála ani své druhé utkání proti Schalke, když se jí na Letné podařilo vybojovat bod za remízu 1:1. Výběr Zdeňka Ščasného šel do vedení již po šesti minutách, když se po rohovém kopu trefil Lafata, o necelou čtvrthodinu později však z penalty srovnal Geis. Sparta se přiblížila postupu do vyřazovací fáze Evropské ligy, k jistotě jí stačí výhra v příštím utkání doma s Asterasem Tripolis.

Radost Davida Lafaty
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Sparta, které naposledy na lavičce chyběl potrestaný trenér Ščasný, nastoupila v základu s uzdraveným útočníkem Lafatou i stoperem Brabcem, jenž nedohrál ligový duel v Plzni. Schalke se muselo obejít bez zraněného kapitána Höwedese, jenž se v neděli podrobil operaci zlomené ruky. Jak je pro Spartu důležitý, ukázal Lafata už v páté minutě, kdy se ale z malého vápna ještě neprosadil. O chvíli později už byl úspěšnější a po Marečkově průniku mířil hlavou přesně.

Schalke poté přebralo iniciativu, ale do zakončení se dostávalo jen těžce. Přesto ve 20. minutě hosté vyrovnali, protože Costa fauloval na kraji vápna Goretzku a Geis nařízenou penaltu bez potíží proměnil. Poslední výraznou šancí prvního poločasu byla tvrdá střela Goretzky, kterou ale Bičík vyrazil na roh.

Také do druhé půle vstoupili hosté aktivněji a v 54. minutě střílel Goretzka do břevna. Na opačné straně se po hodině hry dostal k odraženému míči Mareček, ale z voleje vypálil jen těsně vedle. Když osm minut před koncem Goretzku vychytal Bičík a před bránou Schalke se zamotal míč v dobré pozici Julišovi, navázala Sparta na remízu 2:2 z Gelsenkirchenu.

Ščasného tým navíc potvrdil, že z Letné se v Evropské lize nevozí body snadno. Jediným celkem, který jej doma dokázal v posledních dvaceti zápasech porazit, byl v únoru 2013 pozdější vítěz soutěže Chelsea. Schalke naopak promarnilo možnost zajistit si vítězstvím v předstihu postup.

V dalším kole Sparta přivítá doma Asteras Tripolis, bude se však muset obejít bez záložníků Jiráčka s Matějovským, kteří proti Schalke dostali třetí žlutou kartu a čeká je automatický trest na jeden zápas.

Sparta Praha - Schalke 04 1:1 (1:1)

Branky: 6. Lafata - 20. Geis z pen. Rozhodčí: Gómez - Rodriguez, Sobrino (všichni Šp.). ŽK: Jiráček, Matějovský, Dočkal, Lafata - Höjbjerg, Geis. Diváci: 17 352.

Sparta: Bičík - Mareček, Brabec, Costa, Hybš - Fatai (88. Konaté), Dočkal, Jiráček, Matějovský, Krejčí - Lafata (90. Juliš). Trenér: Hejkal.
Schalke: Fährmann - Caicara, Neustädter, Kaan Ayhan, Aogo - Sané (82. Meyer), Goretzka (87. Kolašinac), Höjbjerg, Geis - Huntelaar (77. Di Santo), Choupo-Moting. Trenér: Breitenreiter.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy