Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta pojede do Bernu s Lafatou, Bičík a Vácha zůstanou doma

Praha – Fotbalisté Sparty odcestují ke čtvrtečnímu utkání o postup do play-off Evropské ligy na hřišti Young Boys Bern i s kapitánem a nejlepším střelcem Davidem Lafatou, který v posledních dvou týdnech léčil problémy se zády. Zápas naopak jistě vynechají brankáři David Bičík a záložník Lukáš Vácha. 

Třiatřicetiletý Lafata se zranil v posledním zápase ligového podzimu v Jihlavě, kde odstoupil už po 17 minutách. Sparta poté bez něj minulý týden odehrála i odvetné osmifinále Poháru FAČR s Příbramí, které na umělé trávě v tréninkovém centru na Strahově vyhrála 3:1 a po remíze z úvodního duelu postoupila.

Lafatova absence by byla pro Spartu citelnou ztrátou. V dosavadních 16 kolech české nejvyšší soutěže dal deset branek a v Evropské lize se s pěti góly dělí o druhé místo v tabulce střelců. Lepší je pouze Brazilec Alan ze Salcburku, který se trefil šestkrát.

Zápas na umělém povrchu v Bernu, ve kterém stačí Spartě k postupu do vyřazovací části i remíza, naopak zcela jistě vynechají Michal Breznaník, Martin Nešpor s Lukášem Julišem a nenastoupí ani Bičík s Váchou, o jehož možném startu po zranění kolena se spekulovalo. Připraveni by však mohli být Roman Bednář a Tiémoko Konaté.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články