Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sparta narazí ve 2. předkole EL na srbskou Suboticu

Ve Spartě už mají jasno. Soupeřem fotbalistů z pražské Letné ve 2. předkole Evropské ligy bude srbský tým Spartak Subotica. Ten díky výhře 2:0 v odvetě postoupil přes severoirské Coleraine. Sparťanského záložníka Srdjana Plavšiče tak čeká duel proti celku, v němž v sezoně 2014/15 působil. První zápas se odehraje ve čtvrtek 26. července v Novém Sadu, kde Subotica hraje svá domácí utkání.

Nicolae Stanciu
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Sparta se tak po roce znovu vydá do Srbska a bude chtít zanechat lepší dojem. V minulé sezoně ztroskotala ve třetím předkole Evropské ligy na Crvene Zvezdě Bělehrad po výsledcích 0:2 a 0:1. 

Subotica byla před dvojzápasem favorit, ani v jednom utkání ale poloamatérský celek výrazně nepřehrála. V úvodním utkání zachraňovala remízu 1:1 v šesté minutě nastavení z penalty. V Severním Irsku dnes sice vedla od 33. minuty po zásahu Mileho Savkoviče, Coleraine ale mělo v druhém poločase několik šancí na vyrovnání.

Severoirský celek ztroskotal zejména na nepřesnostech v zakončení, jako v případě McGoniglea nebo O'Donella, proti Parkhillovi zase hosty podržel gólman Perič. Ten si poradil i v závěru s další šancí střídajícího McGoniglea, Lyonsově dorážce pak předcházel ofsajd. Subotica nakonec v nastavení definitivně pojistila výhru zásluhou Bojana Čečariče.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta je připravená na sezonu, ale nedává góly

Do druhého předkola se podívají všechny tři slovenské týmy. Slovan Bratislava deklasoval celkovým skóre 9:2 moldavské Milsami Orhei, Trenčín si došel pro postup přes Budučnost Podgorica, když k výhře 2:0 z Černé Hory přidal domácí remízu 1:1. Dunajská Streda s českým brankářem Patrikem Macejem v sestavě otočila duel na hřišti Dinama Tbilisi a po výhře 2:1 též postoupila.

Za FC Kodaň nenastoupil stoper Michael Lüftner, dánský celek remizoval s KuPS Kuopio 1:1, což mu po vítězství 1:0 z úvodního utkání stačilo k postupu. Důležitý gól Kodaně v odvetě vstřelil devět minut před koncem slovenský obránce Denis Vavro z penalty.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články