Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta má na EL zavřené sektory, proti rasismu chce bojovat kampaní

Praha - Sparta odehraje čtvrteční domácí utkání proti Hapoelu Beer-Sheva se čtyřmi prázdnými sektory. Je to disciplinární postih od UEFA, která trestá pražský klub za nevhodné projevy fanoušků v utkání s Interem Milán. S rasismem chce bojovat i sama Sparta, jež představila kampaň Ne rasismu.

UEFA přísně trestá diskriminační projevy fanoušků a uzavření sektorů nemusí být posledním trestem - v případě opakovaných prohřešků hrozí i uzavření stadionu. Nejen kvůli tomu Sparta zahajuje kampaň Ne rasismu.

"Věříme, že různými dílčími kroky jsme schopni prokázat, že v globálu Sparta i fanoušci rasismus odmítají a že jsme moderní klub, který se hlásí k principům moderní společnosti," řekl mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová Sparta spustila kampaň Ne rasismu

Kvůli rasistickým projevům ze strany italských fanoušků bylo přerušeno jarní utkání Sparty s Laziem Řím. Tehdejší oběť, obránce Costa, je spolu s Bořkem Dočkalem hlasem kampaně, kterou se Sparta proti rasismu vymezuje. "Vnímám to, jak je Costa skvělý člověk a osobnost a jak tyhle věci se ho přímo dotýkají a jak na to reaguje a tím pádem si umím představit to, jak to vnímají i ostatní, kterých se to týká," doplnil záložník Sparty Bořek Dočkal.

Sparta připravila speciální video "My jsme Sparta. A říkáme ne rasismu". K výzvě se připojil i bývalý hráč klubu Léo Kweuke.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články